(Vestviken 24)

Botox og volumøkende stoffer som Restylane er millionbutikk for skjønnhetsbransjen i Vestfold.

I går publiserte Vestviken24 en sak om klinikkene i fylket som omsetter for millioner fordi stadig flere fikser på utseendet. Saken kan du lese her:  Eva omsetter for millioner fordi du vil glatte ut rynkene

Linda Brakstad Glenne driver Carisma i Holmestrand, hvor hun har hudpleiesalong, i tillegg til parfymeri og klesbutikk.  Glenne er stadig på skjønnhetsmesser rundt om i Norge.

Da blir hun ofte oppfordret av andre i skjønnhetsindustrien til å begynne å tilby Botox i salongen sin.

LES OGSÅ: Menn står i Botox-kø med damene

– Er mye penger i det

– De sier at jeg må begynne med det, for det er så mye penger i det. Jeg har også hatt flere kosmetiske sykepleiere innom som lurer på om de kan tilby behandling i salongen min noen dager i uken, forteller Linda Brakstad Glenne.

Men innehaveren av Carisma velger å avstå fra å tjene penger på slike behandlinger.

– Jeg kunne sikkert ha tjent mye på det, men har valgt å ikke gjøre det. Jeg kan ikke ta inn noe jeg ikke kan stå inne for, sier hun.

Glenne føler at hun og andre i skjønnhetsindustrien har et ansvar for å være gode forbilder overfor kundene, og dermed avstå fra å tilby slike behandlinger.

Det bekymrer henne at hun får innom unge jenter helt ned i 18-års alderen som etterspør Botox-behandlinger.

LES OGSÅ: Skolen stresser ungdom

– Sier nei

Eva Meland driver klinikken Beauty Medical Care i Tønsberg. Hun forteller at hun er bevisst på hvem hun tilbyr kosmetiske behandlinger til.

– Får jeg inn unge jenter med helt glatt hud og fine lepper behandler jeg ikke. Da gir jeg heller gode produkter som gjør at de tar vare på huden, sier Eva Meland.

De siste fem årene har Beauty Medical Care merket en markant økning i etterspørsel etter behandlinger som Botox og Restylane.

– Det har hendt flere ganger at jeg har sagt nei om kunden etterspør noe jeg mener de ikke trenger, sier Meland.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO