Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes januarmåned på Torp

Artikkelen er over 4 år gammel

Vekst på hele 31,5 prosent sammenlignet med 2016.

(Vestviken 24)

Året har startet på best tenkelig vis for Torp Sandefjord lufthavn. I januar hadde flyplassen 127.437 reisende, en kraftig økning fra samme måned i fjor.

Torp har opplevd en kraftig økning i trafikken etter at Moss lufthavn Rygge ble lagt ned i fjor høst. Økningen skyldes ikke bare flere ruter, men også at flyene i større grad blir fylt opp enn tidligere.

– Vi er veldig glade for at trafikken på Torp har snudd. Det begynte i november og desember, og nå får vi vår beste januar noensinne, sier markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, som også ser lyst på fortsettelsen.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Fortsatt nedgang innenriks

Det er på utenlandsreiser at flyplassen vokser. Innenlandstrafikken hadde en nedgang på 8,3 prosent, men veier man det opp mot utenlandstrafikken, som økte med hele 49,9 prosent sammenlignet med januar i fjor, gjør det januar til en hyggelig måned for flyplassen.

– Innenriks følger ofte konjunkturene i næringslivet. Det er fortsatt tøffe tider, særlig i olje- og gassbransjen, og avgiften som har blitt innført merkes på de tynne rutene. Så det er krevende, sier Kleive-Mathisen.

Les også: Torp får nye Widerøe-jetfly neste år

Rekordår?

Selv om november og desember ble gode måneder i fjor, ga 2016 totalt sett en nedgang på 5,6 prosent i antall reisende. I år forventer de imidlertid en kraftig økning, og anslår at de vil slå passasjerrekorden fra 2013 på 1.856.000 reisende.

For å få til det må de øke passasjerantallet med i 27,6 prosent. Med andre ord: Fortsetter det som i januar, blir 2017 et rekordår for Torp.

– Det er mye positivt som skjer. I vinterferien er det fulle fly, vi får tilbake ruter til London og Mallorca i mars og en ny rute til Hamburg til høsten. Og hvem vet? Kanskje kommer det nye ruter i løpet av året, sier Mathisen hemmelighetsfullt.

Les også: Dette er Torp-ledelsens ønskeliste

Det er for øvrig en del byggearbeider på Torps utenriksavdeling på grunn av en totalrenovering av serveringstilbudet. Etter planen vil det bli ferdigstilt i løpet av første kvartal i år.

Les også: Avgangshallen på Torp fornyes – her er de nye spisestedene

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.