Gå til sidens hovedinnhold

Ryanair-sjef Michael O’Leary påstår at Norwegian sliter økonomisk

Artikkelen er over 3 år gammel

– De brenner penger, sier O'Leary.

(Vestviken 24)

– Norwegian er borte om fire til fem måneder. De holder på å gå tomme for penger, de klamrer seg fast på en daglig basis, sier O’Leary til Travel Weekly.

Norwegian på sin side avviser at de sliter.

– Norwegian har vært lønnsomt de siste ti årene, med en sterk likviditet, samtidig som de eier en betydelig andel i Bank Norwegian, som har en markedsverdi på 17 milliarder kroner, sier selskapet i en uttalelse til Nettavisen.

Selskapet ønsker ikke å kommentere O’Learys uttalelser ytterligere.

LES OGSÅ: Lånekassens nye regler gir rekordmange pilot-studenter på Torp (+)

– De har problemer

Iren sier problemene også gjelder det britiske lavprisselskapet Monarch.

– Både Monarch og Norwegian har problemer. Det er en kjent hemmelighet blant flyselskapene at Monarch og Norwegian kanskje ikke overlever vinteren. De brenner penger. Norwegian har store flybestillinger som de ikke har penger til å betale, sier han til magasinet.

Ryanair og Norwegian har vært i samtaler om et samarbeid på langdistanseruter, og O’Leary sier de samtalene pågår fremdeles.

– Men jeg er ikke sikker på om de (Norwegian, red.anm.) fremdeles flyr om 12 måneder.

Også Monarch avviser at selskapet sliter økonomisk.

LES OGSÅ: Det tok 22 år før Viggo kom i vanlig arbeid: – Alle må få den sjansen jeg fikk (+)

Historisk resultat

Norwegians årsresultat for 2016 var på 1,135 milliarder kroner, driftsresultatet på 1.820, som er det beste i flyselskapets historie. Tallene var sterkt påvirket av Norwegians vekst internasjonalt, spesielt på interkontinentale ruter, samt i Spania og Storbritannia.

O’Leary sier i samme intervju at han tror British Airways (IAG), Lufthansa, Air France-KLM og Ryanair er de selskapene som vil overleve de neste årene.

Kommentarer til denne saken