NHO flytter Vestfold-kontoret til Skien. Kristin Saga skal lede ny region.

VERDISKAPNING: Kristin Saga skal lede den nye NHO-regionen i Vestfold og Telemark. Et hovedfokus blir å jobbe for økt verdiskaping i privat næringsliv.

VERDISKAPNING: Kristin Saga skal lede den nye NHO-regionen i Vestfold og Telemark. Et hovedfokus blir å jobbe for økt verdiskaping i privat næringsliv. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

NHO slår sammen kontorene i Vestfold og Telemark fra nyttår, med Kristin Saga som leder.

DEL

(Vestviken 24) Den nye regionen med seks ansatte får base på Klosterøya i Skien. Dermed forsvinner regionkontoret i Vestfold, som i dag ligger på Ås ved Tønsberg. NHOs leiekontrakt på Ås løper ut 2018.

– Deretter må vi finne oss en pult ett eller annet sted i Tønsberg. Mange dager vil det være naturlig å jobbe derfra, sier Kristin Saga til Vestviken24.

Både hun og rådgiver Vivil Hunding Strømme bor i Vestfold. De seks medarbeiderne i den nye NHO-regionen er dessuten mye ute hos medlemmer eller i andre møter utenfor regionkontoret. Men kontorplasseringen i Skien er geografisk naturlig, mener Kristin Saga.

– Skien blir et geografisk midtpunkt i den nye regionen, sier NHO-direktøren.

Vestfold og Telemark fylkeskommune får hovedsete der, det samme gjelder NAVs nye region. Innovasjon Norge har også et kontor i Skien.

LES OGSÅ: Nå går det rette veien for Bedrifts-Vestfold igjen

Slår sammen flere steder

NHO slår sammen regionene flere steder i landet.

– Vi er blant dem som snakker mye om at alle andre må jobbe smartere og mer effektivt. Å samle regionene Vestfold og Telemark har mange fordeler, blant annet bygger vi et fagmiljø der vi kan spisse kompetansen mer på viktige områder, sier Saga.

NHO fremholder også større slagkraft og bedre service overfor medlemmene som viktige grunner til å samle to regioner til en.

– Har dere møtt motstand i prosessen frem mot sammenslåing?

– Jeg tror få bedrifter er opptatt av hvor vi har kontoret. Vi er uansett ute og møter dem der de er, og det viktigste for medlemmene våre er at vi representerer dem og jobber for dem, sier Kristin Saga.

NHO Vestfold og Telemark representerer over 1900 små og mellomstore bedrifter.

LES OGSÅ: Leken til Margrethe og Matheo får oppmerksomhet i hele landet og hylles av NHO

Blir pensjonist

I forkant av sammenslåingen av regionene har NHO gjennomført en prosess som endte med vedtak i en ekstraordinær generalforsamling sist uke.

1. januar etableres den nye regionen med skienskontoret som base. 31. mars 2018 går regiondirektør for NHO Telemark, Nikolai Boye, av med pensjon. Kristin Saga får altså hans jobb lagt til ansvaret hun allerede har som regiondirektør i NHO Vestfold.

Den nye Vestfold- og Telemark-regionen får også nytt styre. Det består av styreleder Knut A. Barland og styremedlemmene Merethe Olsen, David Verdu, Geir Helge Espedalen, Ingeborg Lindheim, Lars Fredrik Bakke, Britt Røed Lohne, Stig Lindahl, Gro Merethe Rørvig og Ellen Flø Skagen.

LES OGSÅ: Useriøse håndverkere lever farlig med dette samarbeidet

– Ett arbeidsmarked

"Sammenslåing er en naturlig vei å gå og i takt med tiden. Store deler av våre fylker dekker i dag en sammenhengende bo- og arbeidsmarkedsregion på tvers av kommune- og fylkesgrenser. Inn- og utpendlingen mellom Søndre Vestfold og Telemark begge veier er allerede stor", skriver NHO i en pressemelding.

Vedtatte planer for vei og tog vil knytte regionen enda tettere sammen, mener NHO.

"Vi har også flere sterke regionale- og bransjemessige klynger som har et stort vekstpotensial, og som vil styrkes med et enda tettere samarbeid på tvers av fylkesgrensene", skriver NHO.

Et hovedfokus for den nye regionen blir å jobbe for økt verdiskaping i privat næringsliv.

Artikkeltags