Nortura kutter 300 stillinger: Ansatte over hele landet blir berørt

MÅ KUTTE KOSTNADER: Nå nedbemanner de 300 ansatte på landsbasis.

MÅ KUTTE KOSTNADER: Nå nedbemanner de 300 ansatte på landsbasis. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nortura må kutte kostnader og nedbemanner 300 ansatte på landsbasis.

DEL

(Vestviken 24) Kommunikasjonsdirektør Ellen Flø Skagen opplyser om at det skal være snakk om kutt i administrative stillinger, såkalt indirekte stillinger. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

– Over en periode på 3 år kommer vi til å kutte 20 prosent av administrative stillinger i hele landet, som utgjør oppunder 1.500 ansatte.

LES OGSÅ: Vil ha 42 millioner for tre næringsbygg

Tønsberg rammes

Nortura har en stor virksomhet i Vestfold med 620 ansatte på Åskollen utenfor Tønsberg og Nortura Revetal med rundt 40 årsverk. Flø Skagen forteller at det er mange grunner til at de nå må kutte kostnadene.

– Vi sendte i dag en børsmelding om at vi ser ut til å få et svakere resultat i 2017 enn først antatt. Vi har også satt sammen en tiltakspakke, der bemanningsreduksjon i indirekte stillinger er ett av tiltakene. Også bøndene vil få noe mindre betalt for dyra og vi tar en grundig gjennomgang av hvilke oppgaver vi skal prioritere framover. Målet er å redusere den kompleksiteten vi opplever i vår hverdag.

Vi håper å løse nedbemanning med sluttpakker, gavepensjon og naturlig avgang, men vil også måtte foreta omstilling hvis det blir nødvendig. Det vet vi ikke enda, men vi har en god omstillingsavtale, sier Flø Skagen

Nortura har blant annet endret distribusjonen til grossistdistribusjon og innlemmet et helt nytt it-system.

– Nå frakter vi alle varene våre i papp. Det er en betydelig omstilling som har gitt store kostnader for selskapet, sier Kolberg til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Nå selger også Nortura overskuddsmaten billig: – Så lite som mulig skal kastes

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BERØRES: Fabrikkdirektør for Norturas fabrikk på Åskollen, Therese Ryan, bekrefter at nedbemanningen også kommer til å berøre Vestfoldbedriften.

BERØRES: Fabrikkdirektør for Norturas fabrikk på Åskollen, Therese Ryan, bekrefter at nedbemanningen også kommer til å berøre Vestfoldbedriften. Foto:

Ser på tiltak

Fabrikkdirektør for Norturas fabrikk på Åskollen, Therese Ryan, forteller at de ansatte ble informert om situasjonen i dag.

– Vi har allerede begynt arbeidet med å se på tiltak for å redusere kostnadene våre både i produksjon og i administrasjon, vi må forenkle arbeidsprosessene våre, vurdere produktsortiment og strengt prioritere hvilke prosjekter som er viktig, for derigjennom å få ned kostnadsnivået.

– Det vi er opptatte av nå er å løse denne situasjonen på en best mulig måte igjennom et forbedringsprogram som skal sikre Nortura bærekraft. Vi har lang tradisjon for å kjøre prosesser med de tillitsvalgte og det er sammen vi nå skal se på mulige løsninger.

Av de 300 ansatte som skal nedbemannes på landsbasis, forteller Ryan at de også i Tønsberg kommer til å måtte la noen gå. Hun forteller derimot at det er for tidlig å si hvor mange det skal være snakk om. Det skal reduseres med 20% av bemanning  i indirekte stillinger, over en treårsperiode, dette håper jeg vi skal lykkes med uten å måtte gå til oppsigelse, men gjennom sluttpakker og naturlig turnover.

Artikkeltags