Ønsker 56 millioner for 22 mål havneeiendom

TETT PÅ HAVNA: Det er parsellen med lagerbygget til høyre, samt det ubebygde grøntområdet midt i bildet, som nå er til salgs.

TETT PÅ HAVNA: Det er parsellen med lagerbygget til høyre, samt det ubebygde grøntområdet midt i bildet, som nå er til salgs. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I et par år har Oseberget Eiendom AS hatt for salg 22 mål næringseiendom, med et 1400 kvadratmeter stort lagerbygg, på Revet i Larvik Havn.

DEL

(Vestviken 24) Prisantydningen ble i 2014 satt til 2.400 kroner pr. kvadratmeter, til sammen ca. 56 millioner kroner. Årlige leieinntekter for lagerbygningen var 400.000 kroner i 2014.

Veldig sentralt

– Nå er det interesse for eiendommen fra interessenter med en viss lokal tilknytning, sier Petter Warloff Berger i Malling & Co. Næringsmegling til vestviken24.no.

LES OGSÅ: Bergene Holm satser: – Området vil kunne generere opp mot 2.000 arbeidsplasser

Selger er altså Oseberget Eiendom AS, hvor de største eierne er treindustriselskapet Bergene Holm AS (47,35 prosent) og Vicama AS (46,63 prosent). Vicama eies av den kjente norske investoren Kjell Christian Ulrichsen.

Eiendommen på Revet ligger tett inntil Color Lines terminal og Larvik Havns konteinerhavn. Tomten kan fungere godt som ekspansjonstomt for nabovirksomheter, eller gi muligheter for nye aktører som søker beliggenhet tett på havn, heter det i salgsannonsen.

– Det er først og fremst beliggenheten som gjør dette til en attraktiv, og relativt kostbar, eiendom. Det er knapphet på eiendommer ved sjøen, og har man behov for en slik beliggenhet, bør dette være et interessant objekt, sier Petter Warloff Berger.

LES OGSÅ: Vil bruke 10 milliarder på fremtidens drivstoff

Forurensning

Det er noe forurensning på eiendommen, og dette har skapt litt usikkerhet i salgsprosessen. Nå har selger fått analysert forurensningsproblemet. Det er utarbeidet en rapport som beskriver hvordan grunnen bør renses, og hva dette vil koste.

Larvik Havn er Norges nest største konteinerhavn, og et viktig knutepunkt mellom sjø- og landtransport.

Nesten 800.000 passasjerer reiser årlig over Larvik Havn, og cargotrafikken utgjør 90.000 fraktenheter, heter det i annonsen.

Artikkeltags