Dette er Norges favorittnæring

Thorleif Müller, leder i Vestfold Bondelag, er fornøyd med resultatene fra Virkes undersøkelse.

Thorleif Müller, leder i Vestfold Bondelag, er fornøyd med resultatene fra Virkes undersøkelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Landbruket har best omdømme blant alle næringene.

DEL

(Vestviken 24) Det viser en ny undersøkelse fra Hovedorganisasjonen Virke. 61 prosent av de spurte forteller at de har høy tillit til landbruket.

Leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller, gleder seg over undersøkelsen.

– Det er vi meget fornøyd med. Vi jobber konstant med å ha både troverdighet og godt samarbeid med organisasjoner og myndigheter. Vi lager noe folk trenger – det hjelper kanskje litt. De fleste spiser jo, sier Müller, som selv er jordbærbonde på Nøtterøy.

Fylkeslederen mener det er viktig for næringen at de har et godt omdømme.

Les også: Vestfold-dominans i kampen om stipend for eksklusiv matproduksjon

– Vi i landbruket er avhengig av et godt omdømme. Det er en sak som hele landet må være enig i hvis vi skal bruke 13–14 milliarder på å holde landbruket i hele Norge. Da må vi ha troverdighet, sier han.

Det er varehandel som har dårligst omdømme blant vanlige folk og politikere, viser den nye omdømmeundersøkelsen, skriver Klassekampen. 23 prosent av de spurte sier de vil snakke pent om varehandel uoppfordret eller dersom de blir spurt.

– Jeg er ikke overrasket over resultatet i undersøkelsen. Helt fra skolen av blir man fortalt at de som ikke lykkes, sitter i kassa på Rema 1000, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Kyr beiter ved Nedre Ramby på Kløfta i Ullensaker.

Kyr beiter ved Nedre Ramby på Kløfta i Ullensaker. Foto:

Virke ønsker at prestisjen ved å jobbe i butikk heves.

– Det er opplagt at omdømmet må opp. Vi trenger større kunnskap og anerkjennelse av hvor dyktige næringen har vært til å inkludere innvandrere og dem som har stått utenfor arbeidslivet, mener hun.

Les også: Hans Olav har solgt 100.000 kilo bær i sommer

Artikkeltags