Oseberg er reddet – ny eier overtar klinikken

ALLE ER MED VIDERE: De tidligere ansatte i Oseberg Medisinske Klinikk vil bli ansatt i det nye selskapet, som også viderefører eksisterende avtaler med legespesialister ved klinikken.

ALLE ER MED VIDERE: De tidligere ansatte i Oseberg Medisinske Klinikk vil bli ansatt i det nye selskapet, som også viderefører eksisterende avtaler med legespesialister ved klinikken. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) og Norlandia Care Group AS overtar Oseberg Medisinske Klinikk på Nøtterøy.

DEL

(Vestviken 24) Overtakelsen skjer etter at Oseberg-klinikken nylig gikk konkurs.

Driften ved klinikken skal videreføres i et selskap der LHL og Norlandia eier 50 prosent hver, fremgår det av en pressemelding.

De tidligere ansatte i Oseberg Medisinske Klinikk vil bli ansatt i det nye selskapet, som også viderefører eksisterende avtaler med legespesialister ved klinikken.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Uendret tilbud

Tilbudet ved Oseberg Medisinske Klinikk blir det samme som før. Det nye eierselskapet overtar også ansvar for alle pasientopplysninger og pasientjournaler, heter det videre i pressemeldingen.

– Oseberg Medisinske Klinikk er en seriøs og velrenommert leverandør av helsetjenester både innen allmenn- og spesialistmedisin. LHL er svært glade for å kunne videreføre driften ved virksomheten, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL

LHL eier fra før klinikker på Feiring, Glittre, Bergen, Nærland, Røros, Skibotn og i Trondheim. I 2018 åpner organisasjonen også et nytt sykehus på Gardermoen.

LHL-klinikkene tilbyr spesialiserte helsetjenester innen forebygging, utredning, behandling og rehabilitering.

– Overtakelsen av Oseberg Medisinske Klinikk vil representere en utvidelse til nye tjenestetilbud og målgrupper. Dette er i tråd med LHLs strategi og vil bidra til å gi LHLs medlemmer og befolkningen for øvrig et enda bredere og bedre tilbud, sier Frode Jahren.

LES OGSÅ: To konkurser i Vestfold forrige uke

Internasjonal aktør

Norlandia Care Group driver barnehager, pasienthotell, sykehjem og hjemmebaserte tjenester.

Selskapet er en del av Norlandia-imperiet til brødrene Kristian og Roger Adolfsen, som omsetter for nesten tre milliarder i året.

Norlandia Care Group er til stede i Norge, Sverige, Finland og Nederland med 250 enheter og 5500 ansatte.

– Vi har et godt inntrykk av tjenestene og de ansatte ved Oseberg Medisinske Klinikk og ser frem til å støtte dem i å utvikle sitt tjenestetilbud, sier Yngvar Tov Herbjørnssønn, konsernsjef i Norlandia Care Group AS.

LES OGSÅ: Stein Arne kjøpte konkursbo: - Dette har jeg stor tro på!

STOR AKTØR: Frode Jahren og LHL eier fra før klinikker på Feiring, Glittre, Bergen, Nærland, Røros, Skibotn og i Trondheim. I 2018 åpner organisasjonen også et nytt sykehus på Gardermoen.

STOR AKTØR: Frode Jahren og LHL eier fra før klinikker på Feiring, Glittre, Bergen, Nærland, Røros, Skibotn og i Trondheim. I 2018 åpner organisasjonen også et nytt sykehus på Gardermoen. Foto:

Drevet av konkursboet

Etter flere år med røde tall meldte Oseberg Medisinske Klinikk oppbud mandag 14. november, og advokat Rune Frank Andersen i Advokatfirmaet Lie & co ble oppnevnt som bobestyrer. Fordi det var opplagte muligheter for videre drift valgte boet en noe uvanlig løsning ved Oseberg-konkurs.

– Fra konkursen og frem til i dag har boet drevet virksomheten videre. Vi så at det lå en mulighet her, og hadde vi stanset virksomheten ville det blitt vanskeligere å få på plass nye eiere, sier bobestyreren.

Konkursboet har, i samarbeid med Sparebank1 Nøtterøy, jobbet aktivt for å finne en løsning.

– De nye eierne har overtatt eiendeler og ansatte. At en slik lokal virksomhet kan drives videre og at arbeidsplassene beholdes er veldig positivt, sier Rune Frank Andersen.

Konkursbehandlingen etter det forrige driftsselskapet ivaretas videre av advokat Andersen. Fristen for å melde inn krav går ut om et par uker, og første skiftesamling finner sted 20. desember.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.