350-kronersgrensen kan forsvinne, men Posten vil ikke innføre svensk toll-løsning

350-kronersgrensen for netthandel er under press, men Posten følger ikke etter svenskene for å gjøre det billigere å fortolle. Foto: Magnus Blaker, Nettavisen

350-kronersgrensen for netthandel er under press, men Posten følger ikke etter svenskene for å gjøre det billigere å fortolle. Foto: Magnus Blaker, Nettavisen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Svenskene slipper snart unna med 10 kroner.

DEL

(Vestviken 24) Den såkalte tollfrigrensen på 350 kroner for innførsel av varer fra utlandet er under press, og KrF har vært tydelige på at dette er en av tingene de ønsker å gjøre noe med når revidert statsbudsjett nå forhandles med regjeringen.

I dag er det slik at du slipper å betale moms og toll for forsendelser som koster under 350 kroner (inkludert frakt og forsikring). Kommer du over 350 kroner er det full merverdiavgift og eventuell toll – samt et fortollingsgebyr som varierer med hvilket fraktselskap du benytter.

For Posten er gebyret 158 kroner, mens DHL tar 197 kroner.

LES OGSÅ: Surt inntektstap for Hval etter at sukkeravgiften økte

Enighet om at gebyret er problemet

Motstanderne av tollfrigrensen argumenterer med at utenlandske nettbutikker har en urimelig fordel ved at de slipper unna merverdiavgift på mindre forsendelser.

Tilhengerne av grensen mener derimot at fortollingsgebyret som fraktselskapene tar, gjør at det å fjerne gebyret vil føre til helt urimelige gebyrer for forbrukerne.

Med gebyrene til Posten og DHL, betaler du mer i fortollingsgebyr enn momsen som samles inn for pakker under henholdsvis 632 og 788 kroner.

LES OGSÅ: Tror på flertall for å fjerne avgiftsfri netthandel

Artikkeltags