Går sammen med svensk selskap – blir størst på sprengning i Norden

BLIR STØRRE: Vestfold Fjellboring AS, her ved administrerende direktør Oddbjørn Røed (t.v.) og styreleder Eivind Røed, danner et nytt selskap sammen med svenske Norrbottens Bergteknik AB.

BLIR STØRRE: Vestfold Fjellboring AS, her ved administrerende direktør Oddbjørn Røed (t.v.) og styreleder Eivind Røed, danner et nytt selskap sammen med svenske Norrbottens Bergteknik AB. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vestfold Fjellboring AS danner nytt selskap sammen med Norsk Fjellsprengning AS og Norrbottens Bergteknik AB.

DEL

(Vestviken 24) Bransjenettstedet at.no melder at Sandefjord-selskapet Vestfold Fjellboring er med på dannelsen av et nytt selskap som blir Nordens største enkeltstående sprengningsbedrift.

Sammen med Norsk Fjellsprengning, som Vestfold Fjellboring kjøpte opp 70 prosent av i 2011, og svenske Norrbottens Bergteknik AB, starter de selskapet Nordisk Bergteknik AB, som til sammen vil beste av omtrent 40 borerigger og over 80 ansatte.

– Planen er å vokse ytterligere både i Norge og i Sverige, sier Oddbjørn Røed, administrerende direktør i Vestfold Fjellboring AS, til at.no.

Norsk Fjellsprengning og Vestfold Fjellboring hadde en total omsetning på 117 millioner kroner i 2015. Det svenske selskapet omsatte for 120 millioner svenske kroner i fjor. Navnene vil bestå, selv om det kommer et nytt eierselskap inn.

Vestfold Fjellboring og Norrbottens Bergteknik vil bli medeiere i Nordisk Bergteknik AB sammen med investeringsselskapet Pegroco Invest. Det nye selskapet eier igjen hundre prosent av de tre opprinnelige selskapene, og målet er å rigge for videre vekst. Vestfold Fjellboring har allerede hatt en god del oppdrag i Sverige, og har vært på utkikk etter en samarbeidspartner hos söta bror.

– Vi ønsket å få en partner i Sverige som gjør at vi kan regne på de store kontraktene som nå kommer både i Norge og i Sverige. I tillegg ligger vi gunstig geografisk til i forhold til hverandre. Norrbottens Bergteknik ligger i Umeå i Nord-Sverige, mens vi ligger sør i Norge. Derfra kan vi dekke nord og sør i begge land, sier Røed.

Artikkeltags