Har boliger for 600 millioner under bygging

43 METER HØYT: Det blir bare én leilighet i hver av de tre øverste etasjene i det 13 etasjer høye leilighetsbygget, Signaturen, som nå bygges på Kaldnes.

43 METER HØYT: Det blir bare én leilighet i hver av de tre øverste etasjene i det 13 etasjer høye leilighetsbygget, Signaturen, som nå bygges på Kaldnes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

122 boliger har Selvaag Bolig Vestfold solgt på Kaldnes i Tønsberg så langt i år. Og daglig leder Rune M. Thomassen håper det blir ytterligere noen før 2016 er omme.

DEL

(Vestviken 24) – Vi skal ha en visning i romjula, og jobber i tillegg med flere konkrete interessenter, sier han, og legger til:

– Vi har hatt et helt fantastisk år. Det beste for Selvaag i Vestfold noensinne.

410 millioner i år

I kroner og øre har selskapet solgt leiligheter for 410 millioner kroner i 2016. Under bygging har man nå 150 boliger for 600 millioner i samlet salgssum.

De 150 boligene fordeler seg på fire konkrete, parallelle prosjekter:

  • Dockside bygg C og D med henholdsvis 45 og 61 leiligheter.
  • 13 etasjer høye Signaturen med 23 salgbare leiligheter og en gjesteleilighet.
  • Sjøfront trinn II med 24 leiligheter.
MANGE FLERE: - Vi regner med å bygge boliger på Kaldnes i 10-15 år til, sier Rune M. Thomassen.

MANGE FLERE: - Vi regner med å bygge boliger på Kaldnes i 10-15 år til, sier Rune M. Thomassen. Foto:

– Dockside-prosjektene skal stå ferdig i 2017. De andre året etter, forteller Rune M. Thomassen.

Og til tross for den enorme byggeaktiviteten som har skjedd på Kaldnes de senere årene, vil bare 52 prosent av arealet være utbygd når de fire igangværende prosjektene er ferdigstilt.

10-15 år til

– Vi regner med at det vil ta ytterligere 10-15 år før vi er ferdig med byggeaktiviteten på Kaldnes, sier Selvaag-sjefen.

2016 er altså det beste i selskapets historie. Til sammenligning solgte Selvaag «bare» 50 leiligheter i 2015.

– Nyboligmarkedet har generelt sett blitt mye mer attraktivt i Tønsberg. Hvorfor er jeg ikke helt sikker på. Årsakene er nok flere, sier Rune M. Thomassen.

Et moment er at flere i den såkalte oppussingsgenerasjonen, de med voksne barn, nå kjøper nytt i stedet for å pusse opp.

BYGGES: Bygging av Sjøfront II er igang.

BYGGES: Bygging av Sjøfront II er igang. Foto:

– Vi ser også at en god del yngre par, uten barn, nå kjøper større leiligheter. Det er en ganske ny trend.

Levende sentrum

Generelt sett er nok Tønsberg nå påvirket av markedet i Oslo.  Og så har det nok betydning at boligene på Kaldnes er relativt spektakulære, beliggende i sjøkanten med god utsikt. Det er tydelig at de som har flyttet dit trives. Og det ryktet sprer seg. Kaldnes har blitt et trendy og hyggelig sted å bo.

Viktig for Tønsberg at det har blitt flere boliger i sentrumsområdet de senere årene, mener han.

– Da vi startet utbygging i Tønsberg i 2002 var det 500 boliger i bykjernen. Nå har vi alene bygd 600 nye boliger på Kaldnes. Det bidrar til å skape et mye mer levende bysentrum, sier Rune M. Thomassen til vestviken24.no.

Artikkeltags