Åpningsuksesss på brett og slalåmski

FORNØYDE JENTER: F.v:  Alva Eyde Haugen, Vilde Lin Klevan, Ella Steen Reine syns det var bra at Høgås endelig åpnet.

FORNØYDE JENTER: F.v: Alva Eyde Haugen, Vilde Lin Klevan, Ella Steen Reine syns det var bra at Høgås endelig åpnet. Foto:

For en fargesprakende og høylytt festdag det ble for de som valgte å benytte den i Høgås-bakken lørdag.

DEL

HOLMESTRAND: – Endelig! Jeg har håpet på at bakken skulle åpne lenge og gledet meg i over ett år, sier Ella Steen Reine som var blant de mange unge som strømmet til da Høgås-bakken åpnet lørdag.

Hun og de to venninnene Alva Eyde Haugen og Vilde Lin Klevan smilte bredt der de sto på toppen av bakken med snø under brett og slalåmski.

Første gang på brettet

For anledningen var det både fargesprakende diskolys og høy musikk i bunnen av bakken. DJ JP (Jens Petter) stilte velvillig og gratis opp.

– Det er moro å dra i gang litt ekstra for barna. Det skulle bare mangle at jeg stiller opp, sier han før han spiller videre.

I heiskøen står Julia å digger musikken. Hun går i 7. klasse på Ekeberg skole og har fått gratis årskort.

– Det er jeg skikkelig glad for, jeg føler jeg konsentrerer meg bedre på skolen når jeg får stått i bakken på kveldene og helgene, forteller hun. Det er første gang hun prøver brettet sitt denne vinteren.

– Jeg kjøpte det i går for at jeg skulle ha det klart til Høgås åpnet, forteller Julia som håper at den store bakken også vil åpne snart.

Julia Karoline Tota(12) pleier å bruke Høgså mye når det er åpent. - Veldig deilig å stå i bakken, første gang jeg prøver det nye brettet mitt i dag, sier hun.

Julia Karoline Tota(12) pleier å bruke Høgså mye når det er åpent. - Veldig deilig å stå i bakken, første gang jeg prøver det nye brettet mitt i dag, sier hun. Foto:

(+) Se bildeserie fra åpningsdagen her!

Mye dugnadsjobb

Robert Sundhaug, leder i alpingruppa informerer om at snøkanonene allerede er flyttet over til den store bakken og at de vil sette i gang snøproduksjon hvis været samarbeider i den store bakken også. Etter mange ideelle og kalde dager for bakke-preparering har over 20 frivillige stått på for å få anlegget klart til åpningen lørdag.

– Uten den lille gruppa av frivillige, ville det ikke vært noe slikt tilbud her i Høgås. Noen ser ut til å ta det litt som en selvfølge, men det er det ikke, sier Sundhaug.

Han forteller videre at det er verdt all jobbingen når han ser hvordan åpningen av bakken blir tatt imot av barna.

– Det har vært veldig hektisk, men det er postitivt. Det er moro å se så mange glade barn, sier Sundhaug.

Tre barneskoler har også fått gratis årskort som en del av skihelseprosjektet til kommunen.

– Et veldig godt prosjekt, det er ikke mange andre steder som har det, poengterer Sundhaug.

Artikkeltags