Vil motivere ungdommen til å starte opp selv: – Dette faget er nok en viktig del av framtiden

På Gjøklep ungdomsskole er alle trinn i arbeidslivsfag nå i gang med elevbedrifter. Torsdag fikk de besøk av både næringssjef, ordfører og leder for næringsforeningen for litt ekstra inspirasjon til prosjektene sine.

DEL

HOLMESTRAND: Elevbedriftene er i regi av ungt entreprenørskap Vestfold og lærere i faget. Torsdag tok både næringssjef Arve Vannebo, ordfører Elin Gran Weggesrud og leder for næringsforeningen i Holmestrand Line Mobråthen Rygh turen til ungdomsskolen for å snakke med en gjeng svært nysgjerrig elever.

– Det er spennende å høre hva som rører seg av innovative ideer i ungdomsmiljøet, sier Vannebo.

– Også er det viktig å anerkjenne forslagene, legger Weggesrud til.

(Saken fortsetter under bildet)

 Torsdag tok både næringssjef Arve Vannebo, ordfører Elin Gran Weggesrud og leder for næringsforeningen i Holmestrand Line Mobråthen Rygh turen til ungdomsskolen for å snakke med en gjeng nysgjerrige elever om deres innovative ideer.

Torsdag tok både næringssjef Arve Vannebo, ordfører Elin Gran Weggesrud og leder for næringsforeningen i Holmestrand Line Mobråthen Rygh turen til ungdomsskolen for å snakke med en gjeng nysgjerrige elever om deres innovative ideer. Foto:

Pågangsmot

Arbeidslivsfag er et tilvalgsfag som ungdomsskoleelevene kan velge i stedet for tysk, fransk, spansk og engelsk fordypning.

– Jeg husker godt jeg ville starte opp min egen nettbutikk etter ungdomsskolen, men slik ble det ikke, forteller Vannebo elevene.

Men Liv, en av elevene, svarer fort:

– Du kan jo fortsatt gjøre det.

Det er nettopp denne innovative holdningen og pågangsmotet som faget skal fremme blant elevene. Arbeidslivsfaget er relativt nytt og kom på timeplanen i 2012.

– Da jeg gikk på skolen, var det ikke så stort fokus på å starte noe selv, det handlet mer om å finne seg et yrke og en jobb som allerede eksisterte, forteller Weggesrud som tror faget er og vil bli veldig viktig i framtiden.

Gjenbruk og miljø

Mange av elevene på alle trinn fortalte om sine prosjekterer. Ved 8. trinn gikk det stort sett i produkter de vil produsere for å selge på årets julemarked i kirkegata

– Jeg skal lage en spesiell blomst, det er litt vanskelig å forklare, men man kan gi den i julegave, forteller Liv.

– Vi skal lage lysestaker i betong av gamle colaflasker, forteller to andre, Thea og Maud.

Det er tydelig at gjenbruk og miljøvennlige produkter er populært blant elevene som også hadde mange interessante spørsmål til de tre besøkende fra kommunen.

Foto:

Artikkeltags