Gå til sidens hovedinnhold

Viktige fag å få lokalt

Å legge ned Medier og kommunikasjon, men åpne for Transport og logistikk virker til å være et lurt trekk.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En nytt videregående linjetilbud for Transport- og logistikkfag i Holmestrand kommune, nærmere bestemt ved Sande videregående skole, slik fylkesdirektøren har foreslått, vil være svært viktig for framtiden.

LES Leif Refsdal: – Studiet vil åpne noen dører for meg

Først og fremst for alle lokale ungdommer som kan tenke seg denne fagutdanningen, dernest for kommunen, som de siste årene har bygget ut næringsområdet i Hanekleiva med store tunge aktører nettopp innen, transport, lager og logistikk.

Det finnes mange bedrifter innen denne næringen også andre steder rundt om i kommunen, men Hanekleiva har blitt et tyngdepunkt, som videre kan bli en svært viktig samarbeidspart når nye yrkesfagselever skal ut fra Sande videregående skole og inn i nødvendig praksis for å nå sitt fagbrev.

LES Anleggsgartnerne Johanne Elida (20) og Kristian (20) skal til VM: – Vi blir sammenlignet og målt på millimeteren

En ny yrkeslinje med VG2 Transport- og logistikkfag i Holmestrand, kan også bidra til at den politiske posisjonen i fylket kan nærme seg det hårete målet som ble uttalt i valgkampen.

Mette Kalve (Ap), hovedutvalgsleder for utdanning og kompetanse i Vestfold og Telemark, gikk offensivt ut og sa at ti av ti ungdommer som ønsker en fagutdanning skal få muligheten gjennom teori og praksis til å nå sine mål.

Skal det kunne skje må også tilretteleggingen være på plass. En ny linje for transport- og logistikkfag er et steg på den veien, og det gir også Holmestrand viktig drahjelp i konkurransen om ungdommene og de framtidige fagarbeiderne.

LES Fredrik (34) tok en viktig avgjørelse og skiftet yrke: – Før gruet jeg meg til å gå på jobb. Her gleder jeg meg hver dag

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.