Gå til sidens hovedinnhold

Vi savner Ulf Malm

Artikkelen er over 1 år gammel

Det må være lov å spørre om noe hadde skjedd dersom turgåere hadde blitt skadet. Sannsynligvis hadde kjøringen blitt ansett som uforsvarlig og farlig.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nærpolitireformen har for lengst blitt en dårlig vits, og saken hvor guttunger leker seg med firehjulstrekkere i Botnemarka, i skispor og turterrenget på en søndag, er dessverre et tragisk bevis på alt som ikke fungerer. Etter hendelsene på søndag, som ikke er første gang, har politiet mer enn nok av observasjoner, for å kunne gå videre i en sak, som i det mest tragiske utfallet kunne endt med alvorlige skader eller dødsfall.

Men de gjør det ikke. Det virker som om bevisførsel er overlatt til privatpersoner, forening og grunneier. Etterforskning skal visst ikke politiet bry seg med i slike fillesaker.

LES Grisekjørte nær barn i skileikarenaen – foreløpig har ikke politiet gjort noen ting

I nærpolitiets ånd er det ikke alvorlig at folk som er voksne nok til å ta lappen, ikke er voksne nok til å la være å rase innover i skogen, ødelegge skispor som i timevis er laget på dugnad, og som i verste fall kan utsette turgåere i Botnemarka for fare.

«Liv og helse», skal politiet beskytte, men kanskje ikke før det verste skjer.

Det er en floskel å si at alt var bedre før, men med et lokalkontor med en lokalkjent politistasjonssjef og lokalkjente betjenter, kunne vi være sikre på at det ble aksjonert, når uønskede hendelser oppsto i nabolaget. Nå virker det meste til å være for langt unna, eller for lite alvorlig til at det er noe å bry seg om.

LES Dette er ingen bilvei!

Kanskje blir det viktig nok å etterforske den dagen det ligger et barn under en av firehjulingene som har frest uvettig rundt i skiløypene.

Kommentarer til denne saken