Gå til sidens hovedinnhold

Vi må vente på lettelser

Først må vi takle vinterferien, så kommer påsken og kanskje kan det bli lettelser for alvor, dersom påsken ikke fører for mye smitte med seg.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi må fortsatt vente på restriksjonslettelser på nasjonalt nivå i minst to-tre uker til.

Det var den klare beskjeden 60-års jubilant og statsminister Erna Solberg kom med før helgen.

Med to-tre uker så nærmer vi oss påske, og det store spørsmålet er om regjering og helsemyndigheter vil slippe opp veldig mye, med den faren påskeferien med sosialisering, festing og sammenkomster med flere enn anbefalt kan gi av smitteøkning utover i april.

Det er en kinkig situasjon, og vanskelige vurderinger. Ingen ønsker nok en nedstengt påske, men ingen ønsker heller at det skal være på’n igjen med mer smitte i april.

LES Koronadugnad – er det bare for noen?

Og hva som blir smitteresultatet av den vinterferien vi akkurat har påbegynt denne uken, vil naturlig nok også spille inn når nye anbefalinger skal gis rundt ettårsmarkering av pandemien.

Tirsdag åpnes det forsiktig opp for at barn og unge under 20 år kan konkurrere og være med på idrettsarrangementer. - Innendørs kan det være inntil 50 mennesker, og 200 ute, sa Erna Solberg fredag.

Ellers, har regjeringen nå innført et nytt forenklet system, med tre nivåer, A, B og C, hvor kommunene i større grad må innføre egne, lokale tiltak selv. Det fordi regjeringen har erkjent at tiltakene har vært en stor belastning, særlig for barn og unge.

Men her kan altså bildet endres over natta hvis vi ikke passer oss.

LES Franske Christian(46) levde ut gründerdrømmen i Norge, men så kom koronaen: – Jeg har ingen kunder nå

Kommentarer til denne saken