– Vi drysser penger over lokalmiljøet

JURYEN: Redaktør Pål Nordby (t.v.) og journalist Jarl Rehn-Eriksen i Jarlsberg og redaktør Magnus Franer-Erlingsen i Sande Avis gleder seg til å dele ut totalt 250.000 kroner til lokale lag og foreninger i Holmestrand. FOTO: BJØRN TORE BRØSKE

JURYEN: Redaktør Pål Nordby (t.v.) og journalist Jarl Rehn-Eriksen i Jarlsberg og redaktør Magnus Franer-Erlingsen i Sande Avis gleder seg til å dele ut totalt 250.000 kroner til lokale lag og foreninger i Holmestrand. FOTO: BJØRN TORE BRØSKE

– Vi er glade for å være lokale støttespillere, sier redaktørene Pål Nordby og Magnus Franer- Erlingsen. Jarlsberg og Sande Avis deler i vår ut 250.000 kroner til lag og foreninger i Holmestrand.

DEL

Holmestrand: Lag, foreninger og organisasjoner som engasjerer seg for å skape gode og aktive lokalsamfunn, kan nå søke om midler fra en ny støtteordning som Jarlsberg, Sande Avis og våre eiere Amedia nå lanserer.

Totalt får Amedias aviser over hele landet totalt 25 millioner kroner i 2020 til å støtte lokale lag og foreninger. Jarlsberg skal dele ut 150.000 kroner, mens Sande Avis har fått 100.000 kroner til utdeling.

LES OGSÅ: Amedia deler ut 25 mill.

– Sentral plass lokalt

Støtten gis etter søknad, og kan gå både til pågående aktiviteter og prosjekter og helt nye tiltak. Målgruppa må omfatte aldersgruppen under 25 år.

– Vi er året rundt til stede på mange tildelinger i regi av andre. Det er veldig hyggelig å kunne være den som også er med på å gi penger til gode, lokale formål. Som avis ønsker vi å ha en sentral plass i lokalmiljøet. Det får vi nå en ytterligere anledning til gjennom denne nye støtteordningen. sier Jarlsberg-redaktør Pål Nordby.

Redaktør i Sande Avis, Magnus Franer-Erlingsen, er enig:

– Dette er en fantastisk mulighet for Sande Avis og Jarlsberg til å være med på å knytte sammen nye Holmestrand kommune.

Nordby og Franer-Erlingsen utgjør den lokale juryen sammen med Jarlsberg-journalist Jarl Rehn-Erichsen.

– Som et Kinderegg

Pengene som avisene skal dele ut, er bevilget av Sparebankstiftelsen DNB. Bakgrunnen for bevilgningen er at Amedia med sine gode resultater har foretatt en såkalt forsiktig nedbetaling på 25 millioner kroner på lånet som Sparebankstiftelsen ga i forbindelse med oppkjøpet av Amedia i 2016.

Nå blir midlene som avisene selv har vært med på å skape, kanalisert tilbake til lokalsamfunnene.

– Dette blir som et Kinderegg. Vi gir penger, bidrar til lokale aktiviteter og presenterer disse aktivitetene i avisene. Vi kommer til å fremme redaksjonelt de prosjektene som får støtte, og skrive om hva mottakerne gjør med midlene, forteller Nordby og Franer-Erlingsen.

Ett eller flere prosjekter

Midlene som nå lyses ut, kan deles ut til ett eller flere prosjekter. Det gis ikke støtte til offentlige kjerneoppgaver, privatpersoner, næringsvirksomhet eller rene religiøse eller politiske tiltak.

– Vi ønsker å engasjere leserne våre og alle som bor i området vårt til å delta i samfunnsdebatten, frivillig arbeid og kulturaktiviteter. Å kunne være en positiv kraft i utviklingen av kommunen vår, er svært viktig for oss og Amedia, slår redaktørene i Jarlsberg og Sande Avis fast.

Søknad om økonomisk støtte må leveres innen 25. mars 2020 på soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia. Offentliggjøringen av tildelingen skjer innen 1. mai.


Artikkeltags