Mann dømt for identitetstyveri

Artikkelen er over 2 år gammel

Misbrukte andres personlige opplysninger for å handle elektronikk på nettet.

DEL

En 39 år gammel mann er i Nordre Vestfold tingrett dømt til to år og fire måneders fengsel betinget fengsel, etter at han kjøpte en liste med informasjon om rundt 100 personer på nett, melder NRK Vestfold.

Opplysningene brukte han til å skaffe seg lånefinansiering og kjøpsavtaler i personenes navn. En følge av avtalene var at flere av personene fikk inkassokrav og varsel om kredittvurderinger i posten.

Ifølge NRK var det droner, kameraer og TV-er som sto på mannens handleliste da han shoppet i andres navn.

Flere hundre tusen kroner

Den totale summen mannen bedro, eller prøvde å bedra for, landet på 264 382 kroner. Det var en av butikkene mannen forsøkte å svindle, som mistenkte ID-tyveriet.

Dette er ikke hans første befatning med rettsvesenet, skriver statskanalen. Fra før av har mannen flere dommer under beltet, blant annet for narkotikakriminalitet og bedrageri. Også denne gangen var det narkotika inne i bildet. I tillegg til bedrageriet, er mannen nå dømt for oppbevaring av 82 gram amfetamin.

Mannen erkjente hele bedrageriet i retten. I tillegg til fengselsstraffen må han også betale 43 000 kroner i erstatning til butikken han svindlet, samt levere tilbake blant annet PC, minihelikopter og en radiostyrt båt.

Artikkeltags