Gå til sidens hovedinnhold

Thor Smith Stickler ny styreleder i Vestfold interkommunale brannvesen

Artikkelen er over 3 år gammel

Thor Smith Stickler (65) ble onsdag valgt til ny styreleder i Vestfold interkommunale brannvesen.

(Vestviken 24)

Det var de fem ordførerne i VIBs eierkommuner Holmestrand, Re, Horten, Tønsberg og Færder som på onsdagens representantskapsmøte valgte Thor Smith Stickler til ny styreleder. Samtidig takket de av Kurt Orre, som etter eget ønske ikke stilte til gjenvalg, skriver VIB i en pressemelding.

Thor Smith Stickler er godt kjent med VIB. Som kommunaldirektør i Tønsberg kommune ledet han i 1998 og 1999 arbeidsgruppen fram til etableringen av VIB i 2000. Ved starten dekket brannvesenet kommunene Tjøme, Nøtterøy, Horten og Tønsberg.

LES OGSÅ (+): Vi testet Widerøes aller første jetfly – slik var det 

– Et lykkelig valg

I 2003 var Smith Stickler brannsjef i VIB, en jobb han kombinerte med kommunaldirektørstillingen i Tønsberg. Senere har han også vært styremedlem i VIB.

Thor Smith Stickler var rådmann i Holmestrand fra 2009 frem til han ble pensjonist i fjor høst.

– Velkommen Thor, et lykkelig valg og jeg vet etter å ha jobbet sammen med deg i mange år hvilke kvaliteter du har, sa representantskapets leder Alf Johan Svele, ordfører i Holmestrand.

LES OGSÅ (+): Andreas Bjarøy satser stort på bodhotell like ved Basa-tomten - lover at brannsikkerheten er i orden 

Sunn økonomi i selskapet

Kurt Orre ble takket for sin innsats i det interkommunale brannvesenet gjennom svært mange år. Han har til sammen vært styreleder i over 12 år fordelt på to perioder, den siste fra 2012 frem til i dag. Kurt Orre var også styremedlem i perioden 2001-2004.

– Selskapet har i din periode levert meget godt. Styret, administrasjon og de ansatte har bidratt til sunn økonomi. VIB er i dag et veldrevet selskap, sa representantskapets leder Alf Johan Svele og overrakte blomster til Kurt Orre til applaus fra ordførerne Roar Jonstang, Are Karlsen, Thorvald Hillestad og Petter Berg.

– Nå skal jeg nesten bare være pensjonist, sier Kurt Orre som gikk av med pensjon fra stillingen som rådmann på Nøtterøy i 2010.

Samtlige gjenvalgt

Alle styremedlemmene i Vestfold interkommunale brannvesen var på valg og samtlige ble gjenvalgt av representantskapet.

Styret består av: Styreleder Thor Smith Stickler, nestleder Tanya Breyholzt, og styremedlemmene Jorid Sønju og Jørgen Fideland, med Andreas Gillund og Liv Grinde som vararepresentanter. I styret sitter også Kristoffer Pettersen og Fredrik Håland Johansen som representanter for de ansatte.

Kommentarer til denne saken