Asfaltbudsjettet krymper: – Veiene våre vil forfalle enda mer i år

ASFALTBUDSJETT: Det blir etter alt å dømme mindre penger til asfalt i det nye fylket i år. (illustrasjonsfoto)

ASFALTBUDSJETT: Det blir etter alt å dømme mindre penger til asfalt i det nye fylket i år. (illustrasjonsfoto) Foto:

Nytt fylke gir ikke mer penger til vei og asfalt. Tvert imot.

DEL

(Sande Avis) (Sandefjords Blad) Veiene i nye Vestfold og Telemark fylke vil få betydelig mindre asfalt i år enn i tidligere år. Det var budskapet til politikerne i Hovedutvalg for samferdsel i det nye fylket onsdag 5. februar. Dette skriver Vestfold og Telemark fylkeskommune i en pressemelding, signert Tania Ripoll, prosjektleder kommunikasjon, sektorutvikling - samferdsel, miljø og mobilitet

Mens de to fylkene samlet sett i fjor hadde 181 millioner kroner til asfaltering og veimerking, skal det for i år i sammenslåtte Vestfold og Telemark være budsjettert med i underkant av 71 millioner, står det i pressemeldingen.

– Forfallet vil øke

– Regjeringen har sagt de vil satse på fylkesveiene. Men det vi ser er at vi knapt har penger til å tette de verste hulla, sier Arve Høiberg (A), leder for hovedutvalg for samferdsel i pressemeldingen.

– Dette budsjettet betyr at veiene våre vil forfalle enda mer i år. Jeg utfordrer regjeringen til å vise sin vilje til å satse på fylkesveiene gjennom en solid bevilgning til fylkesveiene i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet, sier Høiberg videre.

Stort inntektstap

Gunnar Berg Treidene, direktør for Sektor for samferdsel, miljø og mobilitet i fylkeskommunen, mener det er flere årsaker til mindre asfalteringspenger.

– Det nye inntektssystemet har ført til en nedgang i inntektene for fylkeskommunen, og det har også tapet av Svelvik kommune gjort. Når vi samtidig har en stor økning i prisene på nye driftskontrakter, gjør totalen at vi har lite midler til asfalt. Dette fører også til at prioriteringen må bli strengere, sier Treidene ifølge pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken