Tropevarmen fortsetter – men det er fare for bulder og brak

FORTSETTER: Det varme, fine sommerværet fortsetter ut denne uka også. Men det vil sannsynligvis føre med seg litt ettermiddagsbyger med torden.

FORTSETTER: Det varme, fine sommerværet fortsetter ut denne uka også. Men det vil sannsynligvis føre med seg litt ettermiddagsbyger med torden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det varme, fine sommerværet ser ikke ut til å gi seg med det første. Men statsmeteorologen kan melde om mer lyn og torden.

DEL

(Tønsbergs Blad) Mandag ettermiddag var det mange som fikk seg en real dusj på vei hjem fra jobb. Sydenværet på morgenkvisten snudde sakte, men sikkert om til byger og tordenvær. Dette vil vi se mer av mot slutten av uken, melder statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

LES OGSÅ: Brann i hjullaster på avfallsanlegg

– Det fortsetter å være varmt og fint, men det vil skye til på ettermiddagen både torsdag og fredag. Da kommer de såkalte sommerbygene, som kan resultere i lyn og torden, forteller Løvdahl.

Meteorologen råder dermed folk til å holde uteselskapene til enten morgen eller kveld.

– Skal man ha gjester ute, vil jeg råde til å ha det enten til frokost eller kvelds, sier han.

LES OGSÅ: Varsler årets første tropenatt: – Pass på de yngste og de eldste

Temperaturene vil forbli opp mot 30, og natt til torsdag blir det sannsynligvis tropenatt.

– I helgen ser det helt klart ut til å bli den samme værtypen vi har nå. Stille og rolig, med mindre sjanser for tordenvær lørdag og søndag, sier Løvdahl.

Stort sett hele landet er dekket med flott sommervær de ti neste dagene, forteller Geir Ottar Fagerlid til Nettavisen.

– De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. Og det som er spesielt nå er at Nord-Norge får ta del i det varme og fine været. Finnmarksvidda er for eksempel også en veldig varm plass nå, der var det 27 grader på tirsdag, forteller Fagerlid.

LES OGSÅ: Rekorddeltagelse for båtracet, størst i VM-serien

Artikkeltags