Endelig ligger det an til en skikkelig spennende valgkamp

Det blir kamp om plassene i det nye kommunestyret.

DEL

Kommentar

Lokalavisen i Holmestrand har de tre siste lokalvalgene dekket valgkampen og valget med et lite gjesp på lur. Langs de store linjene har det ikke vært veldig mye spenning. Riktignok var det nok av poenger å hente i 2007, da Holmestrand var en av kommunene med direkte ordførervalg. Etter det har det ikke vært så mye valgkamp å melde om, selv om det også for fire år siden var jevnt mellom Arbeiderpartiet og Høyre på de tidligste meningsmålingene.

Men spennende, og jevnt, ser det ut til at det nå kan bli, i det som politisk skal smelte Holmestrand og Sande sammen. At det blir kamp om de 35 setene i det nye kommunestyret er sikkert. Det blir også kamp om det historiske ordførervervet i en større kommune, og en kamp i kampen blir posisjonene de mindre partiene kan ta bak de to store. Senterpartiet gjør på målingen et like stort byks lokalt som de gjør sentralt med 16,3 prosent, og kan med det hjelpe Ap til lokal «regjeringsmakt».

Ordførerne står foreløpig helt likt i popularitet. Her blir det et bikkjeslagsmål om velgere i et taktisk spill, krydret med gode argumenter og valgløfter. Lykke til!

Artikkeltags