Ekte turfolk: Ja, det har mange holmestrandinger også vært tidligere, men når tilbudene legges enda bedre til rette kommer mange flere seg ut. Turglede er folkehelse i praksis, og siste skudd på stammen er «Stolpejakten», som hadde sin sesongstart for andre året på søndag.

LES Nå er den nye turveien åpen: – Så moro å være med på dette da 

En jakt som er engasjerende uansett alder, og som kan utøves uansett alder, og gjerne sammen i flere generasjoner i samme familie. «Stolpejakten» med app og kart, ble vi kjent med i fjor, da den hadde sin debut i forbindelse med kulturfestivalen. Selv med en kortere sesong skal det ha blitt tilbakelagt rundt 6.000 kilometer av de 911 deltakerne som ble registrert i fjor.

I år er det en tidligere start og flere stolper å lete opp. Og ikke bare er det 75 nye stolper å finne fra nå og fram til oktober, men flere er plassert ut ved kulturminner og andre spennende steder, så her kan det også være en del å lære om sitt lokalmiljø.

LES En fantastisk turvei tar form i Hof 

Mange stolper er også tilrettelagt på en måte slik at rullestolbrukere kan ha glede av jakten.

I fjor var det også det første året med egen tilrettelagt turvei for de som vil mosjonere langs fjorden mellom Holmestrand og Sande. Her er det ingen registrering av gående og syklende, men turveien kan, uten å vite antall brukere, utropes som en suksess.

Hele uka, og spesielt i helgene, er det stor trafikk langs det tidligere sporet til Vestfoldbanen.

LES Holmestrand kommune fikk 350.000 kroner til ny klatreskulptur – her skal den stå 

Stolpene og turveien er gode alternativer til de etablerte tilbudene.