Tiendeklassingene sparte i to år for å dra til Polen. Så ødela tåka mye av opplegget.

USIKKERT: Elevene vet foreløpig ikke om de kommer seg til Polen. Bakerst f.v: Erik Bauman, Anders Fløtre, Elisabeth Aske, Maiken Menes, Dennis Erdal Breidablikk, Christian Foss Hargott, Jørgen Tronrud. Foran f.v: Malin Iversen, Erik Zhuang, Guro Vildalen, Torbjørn Fossum, Alexander Nordtømme, Kaja Harestad, Mille Ørpen

USIKKERT: Elevene vet foreløpig ikke om de kommer seg til Polen. Bakerst f.v: Erik Bauman, Anders Fløtre, Elisabeth Aske, Maiken Menes, Dennis Erdal Breidablikk, Christian Foss Hargott, Jørgen Tronrud. Foran f.v: Malin Iversen, Erik Zhuang, Guro Vildalen, Torbjørn Fossum, Alexander Nordtømme, Kaja Harestad, Mille Ørpen Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir intet besøk i Aushwitz og Krakow for tiendeklassingene fra Holmestrand, som samlet inn 140.000 kroner til turen.

DEL

HOLMESTRAND: Siste: Ungdommene tar ferge til Kiel via Oslo fredag og får med seg Berlin-programmet for turen.

Siden åttendeklasse har elevene solgt varer på julemarked, dopapir og vafler samt pantet flasker for å dra på klassetur. Klokken 07.00 i dag sto de klare på Torp. Seks timer etter, står de der ennå.

– Vi prøvde å booke om alle de 21 billettene, men har akkurat fått beskjed om at det ikke er noen ledige fly før på mandag, som er den datoen vi skulle reist hjem, så det går ikke, forteller en av foreldrene som er leder for turen, Birgit Sandin Vildalen.

LES OGSÅ: – Vi kan ikke gjøre noe med været (+)

Viktig tur

Avisen møtte nylig klassen på Gjøklep. De kunne fortelle at de så fram til en tur som skulle bli viktig for historieforståelsen, men også for det sosiale.

– Vi skal besøke konsentrasjonsleirene Auschwitz 1 og 2 og Sachsenhausen og Stasi-fengselet Oldenburg, men også saltgruvene ved Krakow og verdens største innendørs badeland, Tropical Island i Berlin. Programmet er tettpakket, sa tiendeklassing Guro Vildalen.

LES OGSÅ: De har allerede spart opp 80.000 kroner til den viktige turen (+)

Samlet inn 140.000

Torsdag morgen møtte 21 tiendeklassinger, foreldre og lærere fra Gjøklep ungdomsskole opp på Torp Sandefjord lufthavn for å dra på en fem dager lang klassetur.

– Vi har jobbet og jobbet, og fått inn 140.000 kroner, men på grunn av tåke er flyet vårt kansellert, sier Guro Vildalen (16) skuffet.

Flyet de skulle ta skulle lette fra Torp klokken 08.55, men den massive tåken hindret flyet i å lande.

– Det fløy rundt flyplassen flere ganger, men endte opp med å lande i Kristiansand, informer Vildalen som håper de får pengene tilbake slik at de kan dra på en annen tur ved senere anledning.

(Saken fortsetter under bildet)

LANGE MINUTTER: Elevene spiller kort og spiser mat mens de prøver å holde motet oppe. – Nå må vi se på mulighetene, de er foreberedt på å reise så vi skal på reise, sier Birgit Sandin Vildalen.

LANGE MINUTTER: Elevene spiller kort og spiser mat mens de prøver å holde motet oppe. – Nå må vi se på mulighetene, de er foreberedt på å reise så vi skal på reise, sier Birgit Sandin Vildalen. Foto:

Rett i vasken

Men Birgit har ikke gitt opp enda.

– Reisen er i samarbeid med «Aktive fredsreiser» og de ser nå på om det er en mulighet for oss å reise til Tyskland eller Danmark med båt og deretter ta fly derfra, forteller hun.

– Men uansett går turen til Auschwitz og konsentrasjonsleirene i vasken, for de utfluktene skulle vi vært på allerede, sier Birgit med et hjertesukk.

Hun hevder at ungdommene likevel er ved noenlunde godt mot enda.

– Nå skal vi finne oss noe mat og få opp blodsukkeret mens vi spent venter på hva som blir neste beskjed, informerer Birgit som legger til at de også er åpne for turer til andre land så lenge økonomien tillater det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken