Svarstad-mann mistet kone og datter i grizzlybjørnangrep

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skjøt og drepte grizzly-bjørnen da han kom hjem til det grusomme synet.

DEL

(Østlands-Posten) En Svarstad-mann, som livnærer seg som pelsjeger og jaktguide i USA, har mistet kone og en datter på 10 måneder i det som skal være et bjørneangrep i Yukon nordvest i Canada.

Det var VG som først meldte om den tragiske hendelsen.

Den 37 år gamle kvinnen og hennes datter skal ha blitt drept av en grizzlybjørn da de oppholdt seg i en hytte langt fra folk, melder kanadiske medier.

Mannen hadde vært noen få timer borte fra hytta. Da han kom tilbake ble han angrepet av en grizzlybjørn. Mannen fikk skutt og drept bjørnen, men fant så kona og datteren døde. Deretter fikk han tilkalt hjelp via en nødpeilesender.

Hadde permisjon fra lærerjobb

Kvinnen hadde mammapermisjon fra lærerjobben og hadde tilbrakt de siste tre månedene sammen med ektemannen ved Einarson Lake, 400 kilometer nordøst for Whitehorse, hovedstaden i territoriet Yukon.

Ektemannen skal ha vært ute i et fangstområde da angrepet skjedde. Da han kom tilbake til hytta, skal han selv ha møtt bjørnen, skriver kanadiske CBC.

En nabo beskriver paret som erfarne villmarksfolk. Selv om det nærmer seg vinter og bjørnene gjør seg klare til å gå i hi, skal det ikke være uvanlig å se bjørner på denne årsiden:

–Vi har sett bjørnespor også midt i desember i fjor. De er fortsatt der ute og vandrer omkring, sier naboen ifølge CBC.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.