Tre biler i kjedekollisjon inne i E18-tunnel, enorme køer skaper forsinkelser

KOLLISJON: Det ble lange køer som følge av kollisjonen i tunnelen.

KOLLISJON: Det ble lange køer som følge av kollisjonen i tunnelen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

To personer ble sendt til sykehus etter en kjedekollisjon med tre biler involvert inne i Botnetunnelen på E18 i Holmestrand.

DEL

(Tønsbergs Blad) Ulykken ble meldt klokken 14.35. Klokken 15.44 melder politiet at veien igjen er åpnet etter at to biler er berget ut, men de forventer køer på stedet en tid framover.

Ulykken skjedde i nordgående løp i Botnetunnelen.

Klokken 14.54 meldte politiet at nødetatene var framme på stedet, der tre biler var involvert i en kjedekollisjon. Veitrafikksentralen fjernstyrte bommene utenfor tunnelen til å senke seg, dermed ble nordgående tunnelløp stengt for all annen trafikk enn nødetater.

– Vi var første nødetat på stedet, alle var ute av bilene. Det framsto som om siste bil hadde kjørt inn i forankjørende og at denne hadde blitt dyttet inn i bilen foran seg igjen. Vi sikret skadestedet og gjorde bilene strømløse. Brukte noe oljeabsorberende bark for å samle opp væske fra radiatorene, sier brannmester Svein Helge Skjerdal i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Tre personer til sykehuset

Klokken 15.19 opplyste politiet at tre personer hadde blitt kjørt til Sykehuset i Vestfold for sjekk, men at ingen av dem skal være hardt skadd.

Ifølge akuttmottaket på SiV så er de tre personene inne på sykehuset for observasjon og undersøkelse.

– Alle tre pasientene er nå utskrevet, melder akuttmottaket klokken 19.

Allerede i forkant av ulykken var det svært saktegående trafikk på stedet. Klokken 15.00 oppfordrer politiet trafikantene om å velge alternative ruter, enten via fylkesvei 35 Bispeveien, eller å kjøre sakte gjennom Holmestrand sentrum.

– Bilberging har hentet to biler og veien har åpnet igjen. VTS varslet og bommene åpnet. Det forventes køer på stedet en stund fremover, melder Vestfold-politiet litt før klokka 16.

KART: Se hvor det er kø nå

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken