(Gjengangeren)

– Etterforskningen pågår, men vi har så langt ingen mistenkte i saken. Nå ber vi om tips fra publikum, spesielt når det gjelder to kjøretøy som er observert på området når tyveriene har foregått. En mørk stasjonsvogn og en hvit, mindre lastebil, forteller leder ved etterforskningsseksjonen, politioverbetjent Jan Frode Johannessen ved Horten politistasjon.

Elektrisk verktøy

Det bygges på høyskolens område på Bakkenteigen. På anleggsplassen har tyver slått til tre ganger, forteller Johannessen. Politiet tenker at det kan være en sammenheng mellom tyveriene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

– Første gang det skjedde var natt til fredag 26. januar. Da ble en konteiner brutt opp, og en hel del kostbart elektrisk verktøy stjålet. Videobilder fra overvåkingskamera viser en mørk stasjonsvogn på området, opplyser politioverbetjenten. Politiet utelukker ikke at bilen kan ha noe å gjøre med tyveriet, og håper publikum har opplysninger om den.

LES OGSÅ: Ungdommer vandaliserte busskur på Linden

Halv tonn tung plate

Neste tyveriraid på anleggsplassen skjedde natt til torsdag 15. februar. Da klarte tyvene blant annet å få med seg en såkalt komprimeringsplate, som veier omkring 500 kilo. Det sier seg selv at flere enn en person måtte til for å fjerne den tunge plata, understreker Jan Frode Johannessen:

– Igjen har vi video fra området. Denne gangen med bilder av en hvit, mindre lastebil. Kan noen ha opplysninger om den? spør Johannessen.

LES OGSÅ: – Vi ble revet ut av søvnen. Utenfor vinduet så vi konturen av et menneske med lommelykt.

Salg eller bestilling

I helgen som var kom det for tredje gang ubudne gjester til anleggsplassen. To konteinere ble brutt opp, og mer kostbart verktøy er stjålet. Samme helg var det også innbrudd på en anleggsplass på Revetal.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Politiet tror tyver enten stjeler for å selge, eller at det dreier seg om bestillingstyverier.

– Til sammen er det i løpet av de tre innbruddene på anleggsplassen stjålet verktøy og annet til en samlet verdi på flere hundre tusen kroner, ifølge politioverbetjent Johannessen. 

Han ber de som har opplysninger om å kontakte etterforskningsseksjonen på politistasjonen i Horten.