Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye innbyggere smittet – kommunen presiserer nye skjenkeregler

Antallet isolerte er redusert de siste to dagene.

(Sande Avis)

Det er tre nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 11 i isolasjon nå. Det opplyser Holmestrand kommune i en pressemelding fredag ettermiddag. Antallet i isolasjon er redusert med tre siden onsdag, noe som tilsier at seks smittede er avisolert.

188 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 172. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

– De tre nye smittede er nærkontakter. Smittesporingsarbeidet pågår. Kommunens smittesituasjon vurderes uendret, opplyser kommunen i pressemeldingen.

Ordfører Elin Gran Weggesrud minner om at selv om vi nå er i gang med vaksinasjon er dette fortsatt ikke er over.

– Det er viktig at alle fortsetter den gode innsatsen og overholder reglene om sosialkontakt og smittevern, sier Weggesrud.

Status ved Holmestrand bo- og behandlingssenter er at det er ikke mottatt noen nye positive prøvesvar. Siste testrunde er planlagt å være mandag 25. januar.

Åpner igjen

Avdeling A ved Holmestrand bo- og behandlingssenter forlenger besøksrestriksjonene til og med tirsdag 26. januar. Det planlegges åpning for besøk onsdag ettermiddag 27. januar.

Fritidsklubbene i Hof, Sande og Holmestrand åpner opp igjen. Med hensyn til smittevern er åpningstidene tilpasset og tidene er delt inn etter kohorter. På nettsiden til fritidsklubben står det mer om opplegget og aktuelle åpningstider.

Mat- og alkoholservering

Kommunen har vurdert at det ikke er grunnlag for å fatte lokalt vedtak om skjenkestopp. Dette begrunnes både ut fra smittesituasjonen og ut fra at serveringsbransjen i kommunen generelt har vist at de er flinke til å følge smittevernreglene.

De nye bestemmelsene inneholder regler for å skjenke alkohol sammen med matservering. Med mindre dette blir ytterligere spesifisert, vil kommunens forståelse av dette kravet være:

  • Alkoholservering tillates bare på serveringssteder som har servering av mat. Servering av baguetter, boller o.l. er ikke tilstrekkelig. Det vil være mulig å servere mat som er laget andre steder, så lenge kravene til mathygiene ivaretas.
  • Alkoholservering tillates bare til gjester som bestiller mat.
  • Gjester som skal spise skal få anvist bordplass og kan innta alkohol så lenge de sitter ved denne plassen, men ikke andre steder i lokalet.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kan åpne kranene, men jubler ikke: – Veldig krevende

Letter på skjenkestoppen, men uklart hvordan det skal tolkes: – Ikke fritt fram for festing

Nå vaksineres 60 om dagen her: – Gleder meg til å kunne bevege meg mer fritt igjen

Adressekrøll gir forvirring: Her er kommunens nye teststasjon

Viruset sprer seg i lufta - hvorfor spriter vi fortsatt hendene hele tiden?

Kommentarer til denne saken