Store hull langs veiene i Holmestrand bekymrer innbyggerne: – Det kan bli stygge ulykker i sommer

16 CM: Ved rundkjøringen i Bentsrudkrysset dunker de fleste biler ned i dette hullet. En Veidrift-bil ble spottet på plassen to timer etter Jarlsberg ringte å sa ifra om hullet til Veivesenet.

16 CM: Ved rundkjøringen i Bentsrudkrysset dunker de fleste biler ned i dette hullet. En Veidrift-bil ble spottet på plassen to timer etter Jarlsberg ringte å sa ifra om hullet til Veivesenet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trygve Vangsnes rakk ikke å se den enorme gropa ved Roveveien før det var for sent – og han er ikke den eneste. Nå frykter mange for fremtidige sykkelulykker i sommer.

DEL

HOLMESTRAND: Da Vangsnes lørdag kveld kom kjørende langs Roveveien smalt bilen ned i en dump før veien munner ut i Rambergveien.

Umulig å unngå

– Jeg hadde neppe mer enn 15 kilometer i timen, men endte opp med skade på bilen likevel, forteller Vangsnes.

Bilen hans fikk seg, i likhet med mange andre, en skikkelig trøkk og endte opp med en ripet underspoiler som vil koste han tusenlapper i utgifter til utbedring. Tore Kaurin, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, opplyser om at det i all hovedsak er sjåførens ansvar å være bevisst på groper og huller i veibanen.

Hvis det er et dypt hull hvor våre entreprenører har fått beskjed om at hullet skal repareres innen en viss tidsfrist og dette ikke blir gjort, kan skader på bil erstattes, men det er ytterst sjelden at det skjer, forklarer Kaurin.

(saken fortsetter under bilde)

RIPET: Slik så underspoileren til Trygve Vangsnes ut etter han smalt ned i dumpen ved Roveveien

RIPET: Slik så underspoileren til Trygve Vangsnes ut etter han smalt ned i dumpen ved Roveveien Foto:

På klagetoppen

Flere naboer kan bekrefte at de har hørt mange dunk ved Roveveien de siste månedene.

– Jeg var hjemme hos foreldrene mine i påsken og hørte biler dunke ned i dumpen ved Roveveien hver eneste dag. Hvis det ikke blir gjort noe der i nærmeste framtid kan det bli stygt med tanke på syklister som sykler der i sommer, sier Sara Emilie Thode.

Vangsnes mener det er flere veier i Holmestrand som hadde hatt godt av litt vedlikehold, men at få som er like ille som ved Roveveien. Han kontaktet Statens vegvesen som nå har lagt på «oljegrus» i dumpen.

– Men jeg måtte først ringe og sende mange mailer uten å få noe ordentlig svar om når dette skulle bli fikset. Alle instanser sendte ansvaret videre til hverandre. Det virker som om alt ansvar når det gjelder vei og anlegg stadig faller mellom to stoler, sier Vangsnes fortvilet.

Høysesong for asfalthull

Det har så langt i år vært meldt om 22 hendelser hvor innbyggere har klaget på vei i Holmestrand gjennom «fiksgatami.no», av disse klagene dreier 13 av dem seg om store hull i veien.

– Nå er det høysesong for dype asfalthull og det kommer av at det har vært en snørik, lang og kald vinter, forteller Kaurin og legger til:

– Langvarig frost, lave temperaturer og mye salting i kombinasjon med at hjulene ruller over asfalten gir en «pumpeeffekt» som vil si at det stoffet som binder asfalten sammen forsvinner og resultatet er slaghull.

Vil ta tid

Kaurin informerer om at det ikke vil være mulig å starte å asfaltere veier med varm asfalt før frosten er borte fra veiene og gradestokken når minst 6 grader i snitt.

– Utbedringen vil ta lengre tid i år på grunn av kulda da asfalten ikke fester seg godt nok når lufta er så kald som nå. Vi håper å kunne starte å asfaltere langdistanseveier i juni, og da er det de mest trafikkerte veiene som prioriteres, nemlig E18, opplyser Kaurin.

Han påpeker likevel at store, dype hull fikses fortløpende med en midlertidig løsning hvor det blir brukt kald asfalt, som kan ligne på oljegrus.

(saken fortsetter under bilde)

FARE FOR SYKLENDE: Langs hele fortauet i Hvittingfossveien frykter mange stygge sykkelulykker dersom ingenting blir gjort.

FARE FOR SYKLENDE: Langs hele fortauet i Hvittingfossveien frykter mange stygge sykkelulykker dersom ingenting blir gjort. Foto:

Frykter sykkelulykker

På Jarlsberg sin facebookside uttrykker mange sin bekymring for at det fort kan skje motorsykkel- og sykkelulykker i nærmeste framtid.

– RV35 fra fylkesgrensa mot Buskerud og inn mot Eidsfoss er helt grusom. Håper noen tar tak der før motorsykkelsesongen setter i gang, sier Frode Darrud.

– Langs hele fortauet fra Shell og ned til Coop Extra på Gullhaug er det fullt av huller. Håper virkelig dette blir fikset opp før sykkelsesongen starter for fullt. Der går nemlig et sykkeldekk ned i sprekkene og det kan bli rimelig stygge ulykker med barn der, påpeker Caroline Østreborge Hansen.

Av de veiene som er nevnt på Facebook er det flere av dem som ifølge Heidi Midtskogen i Statens vegvesen er fylkesveier som står på årets asfaltprogram.

Artikkeltags