(Gjengangeren)

«Mange av dere har opplevd det vi andre frykter aller mest: Å få beskjed om at noen vi er glad i er død i en trafikkulykke», sa Solvik-Olsen sist han deltok på Lys til ettertanke. Søndag den 7. januar møter han igjen pårørende, veimyndigheter, utrykningspersonell og andre som har møtt fram i og ved E18 i Skjee i Vestfold.

Mistet sønnen

– To av dem som selv har fått den tunge beskjeden er Kai og Nancy Redalen. Natt til 17. mai i 2011 mistet de sønnen Kim Ørjan på 19 år i en trafikkulykke. Han hadde bare fire -fem svinger igjen før han var hjemme. Kai Redalen holder tale på vegne av de pårørende, skriver Mette Magnussen i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Statistikken over drepte personer i trafikken går den riktige veien men for de familiene som opplever å miste en av sine hjelper det svært lite. Så lenge over 100 mennesker døde på veiene i Norge i 2017 så har vi en jobb å gjøre. Markeringer som Lys til ettertanke erstatter ingen, men det hjelper oss å holde fokuset på veitrafikkulykkene, til ikke å akseptere at det skjer dødsulykker på veiene.

Lysende søyler

LES OGSÅ: Kumlokket på Kopstad spratt opp og skar seg inn i dieseltanken – reparasjonen kom på over 120.000 kroner 

På en mørklagt E 18 forbi Borgekrysset og Skjee kirke vil fire lysende søyler minne oss om de fire som mistet livet på vestfoldveiene i 2017 og mange 100 fakler brenner for dem som har blitt skadet.

Farten er satt ned fra 110 til 30 kilometer for gi rom for ettertanke og minne oss om at ikke alle er så heldige at de kommer fram til sine kjære.