VTS: – Kjør etter forholdene

GLATT: Det er vanskelig å se om veien er glatt eller ikke, så kjør pent. Illustrasjonsfoto: Henning Rugsveen

GLATT: Det er vanskelig å se om veien er glatt eller ikke, så kjør pent. Illustrasjonsfoto: Henning Rugsveen

Kald bakke og regn er alltid en kombinasjon som krever sindige sjåfører.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Fredag snødde det, natt til lørdag ble det sludd og mildvær, mens lørdag morgen ligger det fuktig luft og tåke over deler av Vestfold.

Den kombinasjonen gjør at veiene kan bli svært glatte.

– Det er viktig at bilistene kjører etter forholdene og avpass farten. Er det 60, men glatt, så må man senke farten. Operatørene er flinke til å følge med og er ute og salter, men de får ikke vært over alt samtidig. Bakken er kald så nedbør og fukt kan gi glatte  veier, sier trafikkoperatør ved Statens vegvesens veitrafikksentral (VTS), Anne Lande ved 08-tiden lørdag.

LES OGSÅ: Har du planlagt en tur på isen i helga?

Hun forteller at det har kommet meldinger om glatte strekninger på fylkesvei 40, og da spesielt strekningen Steinsholt–Hvittingfoss.

– Det har kommet noen meldinger fra Fv 40. Der forteller operatøren at det har vært saltet i hele natt og det skal være gode forhold, men igjen, det er viktig at man kjører etter forholdene og er forsiktige, sier hun.

LES OGSÅ: Kjørte av veien da han skulle av E18

Svart is

Med tåke, fuktig luft og kald bakke, blir det fort glatt. På 303 gjennom Sandefjord var det glatt lørdag morgen. Det var også påkjøringsrampa ned til E18 og avkjøringsramper fra E18.

– Vi har ikke fått meldinger om 303. Vi har mange biler ute og det saltes, sier Lande.

Artikkeltags