Stengte E18 for å fjerne snøskavl

SNØSKAVL: E18 i nordgående felt ble stengt slik at brannmannskapene kunne fjerne en trafikkfarlig snøskavl fra taket over Marché-restauranten.

SNØSKAVL: E18 i nordgående felt ble stengt slik at brannmannskapene kunne fjerne en trafikkfarlig snøskavl fra taket over Marché-restauranten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ryddet snø fra restauranttaket som hang over motorveien.

DEL

Politiet måtte stenge av E18 en periode tirsdag formiddag i 11-tiden på grunn av behov for å fjerne snø fra restauranten over veien ved E18 Grelland i Holmestrand.

Det er mannskaper fra brannvesenet som fjernet skavlen som hadde dannet seg på taket. Hadde den falt ned, kunne det ha skapt trafikkfarlige situasjoner om den hadde truffet passerende trafikk.

Først ble nordgående felt stengt. Klokken 11.37 meldte brannvesenet at de var ferdige på den siden og stengte sørgående felt for å gjøre samme ryddejobb.

Sviktende rutiner

– Det vil ikke bli omkjøring. Nå stenger vi sørgående felt i en kort periode til brøytemannskapene har fjernet snøen, så vil veien bli åpnet igjen, sier Trond Haugstad i Statens Vegvesen.

Snøen er tung, men har ikke rukket å bli til is ennå, men med hastighetene på E18, kunne et ras skapt farlige situasjoner. Han sier at dette ikke er en vanlig hendelse om vinteren, men at det skyldes sviktende rutiner.

– Vi er ikke glade for dette. Sannsynligvis er det varmeanlegget i taket på restauranten som har sviktet, så dette vil vi se nærmere på når snøen er ryddet, sier han.

I 12.50 tiden var jobben unnagjort og veien igjen åpnet for fullt.

Køen hoper seg opp i nordgående felt mens veien er stengt.

Køen hoper seg opp i nordgående felt mens veien er stengt. Foto:

Artikkeltags