Gå til sidens hovedinnhold

Torsdag blir saken vedtatt

Helse Sør-Øst ønsker å slå en kile i det soleklare vedtaket som Holmestrand kommune forventer å få torsdag.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Saken er vunnet, men hva skjer med vedtaket om delt sykehusløsning i neste runde?

Det spør Fremskrittspartiets Jan Fredrik Vogt. Han tror det kan bli en omkamp. Den vil stå om fortsatt delt sykehusløsning fra 2023, eller om alle Holmestrand kommunes innbyggere må ha tilhørighet til ett sykehus – Tønsberg eller Drammen.

Vogt er med rette skeptisk til det som skjer. Fylkespolitikerne gikk enstemmig inn for et vedtak som har midlertidighet i seg, og i ett av punktene i innstillingen til Helse Sør-Østs styre torsdag heter det at: «Styret slutter seg til at erfaringene med delt løsning evalueres innen utgangen av 2022».

LES Aleksander Leet (H) tordnet mot administrasjonen: – Ingen bevisst handling, svarer Utne

Da skal altså en ordning som har vart kortere enn i ett år allerede evalueres.

Siden den selsomme opplevelsen i kommunestyret 26. februar, da samhandlingsdirektør Knut Even Lindsjørn i Helse Sør-Øst overkjørte lokale politikeres argumenter og forslag, har det vært en kamp. Åshild Bruun-Gundersen (FrP) ble viktig.

Hun tok opp spørsmålet om sykehustilhørighet for nye Holmestrand kommune i forkant av behandlingen av Nasjonal helse- og sykehusplan i helse- og omsorgskomiteen. Delt løsning fikk full tilslutning. Så hengte Høyre seg på med full styrke, og i et brev som helseminister Bent Høie (H) sendte til stortingsrepresentantene 10. juni var det tydelig at statsråden vil sørge for at det lokalpolitiske ønsket blir fulgt.

Så slik blir det også torsdag, men hva som skjer om snaue to år, ja det er en annen sak.

LES Om sykehustilhørighet: Enstemmig i fylkesutvalget

Kommentarer til denne saken