Gå til sidens hovedinnhold

Tett tåke skaper trøbbel på Torp

Artikkelen er over 4 år gammel

Tåke gjør landingsforholdene ved Torp Sandefjord lufthavn vanskelige. Tåken kan bli liggende til torsdag.

(Sandefjords Blad)

Frysende tåke og temperaturer mellom 3 og -3 grader har skapt trøbbel på Torp hele onsdag. Og tåken blir trolig liggende også torsdag.

– Det har vært vanskelige forhold og tett tåke i hele dag, sier markedssjef ved Torp Sandefjord lufthavn, Tine Kleive-Mathisen onsdag ettermiddag.

– Noen perioder i løpet av dagen har vært litt bedre, så vi har fått ned noen fly. Blant annet kom det nå et Ryanair-fly fra Gdansk og en Widerøe-maskin fra Bergen, opplyser hun.

LES OGSÅ: Snart blir det hålke på veiene

Mange får ikke landet

Mange av flyene som skulle lande på Torp onsdag har imidlertid måttet omdirigeres. Noen har gått til Gardermoen, andre til Stavanger, Bergen og Kristiansand.

– Og så er det noen av dem som etter hvert har kommet tilbake igjen. Vi har gjort noen justeringer og omdisponeringer, sier Kleive-Mathisen.

 

Skaper store forsinkelser

Den dårlige sikten har ført til betydelige forsinkelser på Torp onsdag.

– Flyene som har vært i posisjon til å ta av, som har stått her på Torp over natta, har gått etter planen. Men når vi har fly som ikke får landet, skaper det forsinkelser når de heller ikke får gjennomført flyvningene herfra igjen, forklarer Kleive-Mathisen.

– Siktforholdene har ligget i grenseland hele veien. Akkurat nå har vi hatt en luke der fly har fått lande, så vi håper at det holder seg opplyser hun.

LES OGSÅ: Musikklinja på SVGS feirer 30 år: Katta klore, for en jubileumsfest!

– En del frustrasjon

Kleive-Mathisen forteller at stemningen har variert blant passasjerene på flyplassen.

– Det har vært oppturer og nedturer, ettersom noen fly har landet og noen har måttet avbryte landingen, sier hun.

– Noen forstår at været ikke er noe vi får gjort noe med, men det er klart at det blir en del frustrasjon blant dem dette får konsekvenser for, sier markedssjefen.

LES OGSÅ: Slutt for Murphy: – Fra i høst har det gått nedover

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken