Ny bombe i Tønsberg

SLIK SER BOMBEN UT: Det er egentlig en like stor bombe som den som ble funnet sist, altså på 1000 pund. Forskjellen nå er at bomben er delvis sprengt, men den inneholder fortsatt rundt 10–15 kilo med sprengstoff. En annen forskjell er at denne har britisk tennmekanisme, i motsetning til den forrige som hadde amerikansk. Det er bakparten av bomben som ligger igjen.

SLIK SER BOMBEN UT: Det er egentlig en like stor bombe som den som ble funnet sist, altså på 1000 pund. Forskjellen nå er at bomben er delvis sprengt, men den inneholder fortsatt rundt 10–15 kilo med sprengstoff. En annen forskjell er at denne har britisk tennmekanisme, i motsetning til den forrige som hadde amerikansk. Det er bakparten av bomben som ligger igjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Én bombe som ble funnet på Vallø i Tønsberg mandag ble uskadeliggjort tirsdag.

DEL

(Østlands-Posten) Det var mandag at det ble det oppdaget nok en bombe på Vallø. Denne var delvis detonert. Det vil si at den kunne inneholde rundt 550 pund med sprengstoff.

Området rundt bomben ble sperret av og beboere ble evakuert.

Forsvaret var på plass tirsdag for å uskadeliggjøre bomben og i 13-tiden kunne nysgjerrige tilskuere skimte en røyksøyle fra stedet der bomben ble fyrt av.

Det vil ta omkring én time før kruttet rundt bomben er brent opp.

– Ambulanse og brannvesen var på plass for å ivareta sikkerhet. Det kan være fare for brann fordi det er olje i jorda som bomben ligger i, sa politiets ordenssjef Frank Gran før det ble satt fyr på sprengstoffet.

LES MER OM SPRENGNINGEN PÅ tb.no: Ny bombe på Vallø

Politiets ordenssjef, Frank Gran, holdt pressen løpende orientert mandag ettermidag.

Politiets ordenssjef, Frank Gran, holdt pressen løpende orientert mandag ettermidag. Foto:

Artikkeltags