Gå til sidens hovedinnhold

Holmestrand knuste den gamle rekorden: Et pepperkaketog for rekordbøkene

Artikkelen er over 4 år gammel

Med den entusiasmen og iveren som folk i Holmestrand, Hof og Sande gikk til bakefjøla med, så måtte det bli verdensrekord. Den nye rekorden er 370,75 meter pepperkaketog!

HOLMESTRAND: Den ti år gamle rekorden på 206 meter fra NSB i Oslo var «a piece of cake». Den røk med dunder og brak – og med 370,75 meter i Holmestrand skal det blir lenge til noen prøver seg på den.

– Helt fantastisk

– Dette var jo bare helt fantastisk, var dugnadssjef Inger Christensens spontane reaksjon da hun fikk vite svaret torsdag formiddag. For alle andre skulle imidlertid tallet være en hemmelighet fram til åpningsshowet på kvelden.

– Selv om jeg var trygg på rekord, kilte det skikkelig i magen da de begynte å måle, innrømmer hun.

Målingen ble utført etter Guinness Rekordboks bestemte anvisninger. Bakerlandslaget sørget med pinlig nøyaktighet for at toget hang sammen – hele veien fra det fantastiske lokomotivet i stasjonsinngangen, gjennom korridorene og til perrongen; først retning sørover, før toget tok en hårnålsving i enden og fant sin ende halvveis tilbake til perrongutgangen.

Det hele ble målt av geodataingeniørene Espen Berg og Marianne Gjone fra Horten kommune (å bruke egne kommunale krefter var ikke tillatt, journ.anm.), med politistasjonssjef Ulf Malm som en ekstra sikring.

SE FLERE BILDER lenger ned i saken!

Hver vogn sin historie

Rekorden for antall vogner ble også grundig knust: 1.283 står den på nå. Den gamle rekorden var på 671 vogner.

– Bak hver eneste vogn er det en historie og et engasjement. Selv om jeg har jobbet mye med dette, er det en overveldende opplevelse å se toget på denne måten, sier Christensen.

Næringssjefen, som også har jobbet «litt» med kommunesammenslåingen, setter ikke minst pris på at hof- og sandesokninger, såvel som holmestrandinger, har bidratt til verdensrekorden.

– «Alle» har vært med, og dette er det første virkelige fellesprosjektet for vår fremtidige kommune. Det må kalles en god start!, sier Christensen.

Bildeserie

Se alle bildene av pepperkaketoget

Mye å se på

Noen av vognene var ekstra imponerende. De mange skuelystne innom stasjonen i går fikk nok å se på og prate om.

– Jøss, det er jo folk inni!, utbryter Ida Toftner fra Holmestrand. En av vognene oppfordret til å løfte opp taket.

– Det er kjempegøy at Holmestrand har gjort så mye utav det, sier Toftner.

Hun går på Holmestrand videregående skole. Også de har bidratt mot rekorden. Ikke minst ved elever fra matfag, som sammen med ni medlemmer av Bake- og konditorlandslaget sjauet vogner, monterte vogner med marshmallows torsdag.

– Samarbeidet med skolene har vært veldig verdifullt for oss. Vi trenger å vise oss fram, samtidig som det er stort for meg å bidra til rekorden i hjembyen, sier holmestranding og landslagstrener André Løvaas.

Kommentarer til denne saken