(Drammens Tidende)

LIER: Politiet bekrefter søndag morgen at to personer er omkommet etter storbrannen på Lierstranda natt til søndag. Politiets innsatsleder Arne Guddal sier til Drammens Tidende at de to omkomne ble hentet ut fra huset litt etter klokken 05.30. Da brant det fortsatt i et nabohus. De pårørende er varslet.

Den første meldingen om boligbrannen kom 00.38 natt til søndag. Det begynte å brenne i Lierstranda 50, før brannen spredte seg til Lierstranda 48 og Cæsar Boecks gate 26.

De to omkomne ble hentet ut fra Lierstranda 50. Søndag ettermiddag er de ikke identifisert, og politiet går ikke ut med navn i saken.

Totalt ni nabohus skal være evakuert som følge av den massive brannen.

SE VIDEO:

To personer mistet livet i en voldsom boligbrann på Lierstranda i natt.

 

Hoppet ut av brennende hus

– Da vi kom fram så vi at husene var fullstendig overtent. Det har vært en ordentlig stor brann med fare for spredning, og store utfordringer knyttet til slukking på grunn av gnistregn og kraftig vind, forteller politiets innsatsleder Arne Guddal.

To personer skal ha hoppet ut av andre etasje på et av de brennende husene. Én kvinne er fraktet til Drammen sykehus med antatte bruddskader, mens ytterligere en person er fraktet til legevakta for sjekk.

I 03-tiden hadde brannvesenet fått isolert brannen, slik at det ikke lenger var fare for spredning.

Bildeserie

Storbrann på Lierstranda - se bildene her

– Veldig krevende

Det har vært store mannskaper i sving for å slukke den kraftige brannen. Brannmannskaper fra Lier, Drammen, Asker og Mjøndalen har alle bistått i slukningsarbeidet.

– Det har vært en veldig krevende brann. Vi er i et område hvor det står tett med hus, forteller brannsjef i drammensregionens brannvesen Torgeir Andersen.

Kalt inn kriseteam

Ifølge politiets innsatsleder Arne Guddal er kommunens kriseteam tilkalt fordi det er så mange berørte av brannen.

Alle de evakuerte er fraktet til hoteller i Drammen, der det vil  bli foretatt avhør.

Politiet oppfordret skuelystne til å holde seg borte fra området, og anbefaler omkringliggende hus å holde vinduer og dører lukket på grunn av den kraftige røyken.