To menn blir anmeldt for brudd på karantenereglene

Begge er fra Polen, og på gjennomreise.

DEL

(Sandefjords Blad) Søndag kveld melder Sør-Øst politidistrikt at to menn fra Polen vil bli anmeldt for brudd på karantenereglene i Sandefjord.

Det er snakk om en mann i 30-årene og en mann i 40-årene.

– Vi har ikke noe kjennskap til når de ankom landet, men det er helt klart at de har brutt reglene. Begge to har vært sammen med andre, som de ikke skulle vært sammen med, sier operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt Tommy Eriksen.

På gjennomreise

Eriksen forklarer at det blir opprettet sak, for å finne ut om mennene har brutt reglene over lang tid, eller om det kun gjelder hendelsen søndag.

– Begge er på gjennomreise, og er trolig utenlandske arbeidere. Det vil vi finne ut av når saken etterforskes, sier han.

Operasjonslederen opplyser om at et brudd på karantenereglene kan føre til en bot på mellom 10.000 og 20.000 kroner.

Fra 2. januar er det innført testplikt for innreisende til Norge. Lørdag fortalte Inger Amundsen, som har ansvaret for koronatestingen på Torp, at smittekontrollørene på Torp har den siste uken hindret 65 korona-positive fra å komme ut i det norske samfunnet.

– Det kommer stappfulle fly hver dag. I dag kommer det totalt syv fly, og det er estimert at det kommer 736 passasjerer bare i dag, sa Amundsen lørdag.

Karantene

  • Alle reisende til Norge som ankommer fra land og områder med høy eller særlig høy smitte ("røde" eller "grå" land) skal i karantene i 10 døgn.
  • Reisende fra andre land skal bo på karantenehotell i karanteneperioden. Informasjon om karantenehotell mottar du av politiet på grenseoverganger og ankomstpunkter til Norge.
  • Følgende innreisende skal ikke bo på karantenehotell:
    • Personer som er bosatt i eller som eier bolig i Norge,
    • Personer som er arbeidsreisende med arbeids- eller oppdragsgiver som sørger for egnet oppholdssted med enerom, asylsøker eller overføringsflyktning.
  • Innreisende skal reise rett i karantene og ha munnbindet på til ankomst på karantenested.
  • Hele karantenen på 10 døgn må gjennomføres, selv om du tester negativt. Det er tilbud om gratis covid-19 test på karantenehotellet.

KILDE: TOLLVESENET

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.