Gå til sidens hovedinnhold

Til gull av gråstein?

Fylkeskommunen frister med gull. En gratis gullbillett, men en billett som vil kreve innsats og vilje av den enkelte. Målet er å få flere unge ut av ledighetskøen, med etterspurt kompetanse.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I krisetid er kreative løsninger noe av det som kan løfte både håp og muligheter.

Nå har fylkeskommunen ryddet perrongen for vanlig reisende. Det er ryddet plasser ledig for dem som hoppet av toget i fart eller på feil stasjon, til å forsette sin påbegynte tur. Det fristes med en billett av gull, og det blir bare enda mer forlokkende når den er gratis.

En gullbillett i bytte mot kompetanse og vitnemål.

Det er viktig å forberede folk på tiden etter koronaen. Arbeidsmarkedet blir trolig ikke seg selv på lang tid, og det er om å gjøre å være så godt skodd som mulig for det som kommer. Dokumentert kompetanse som næringslivet vil ha – og trenger, er den beste medisinen mot en ellers usikker framtid.

LES Da 30 ansatte gikk ut døra med pc-en under armen 12. mars: – Det ble en veldig spesiell dag

De siste ukene har 325 permitterte og arbeidsledige kontaktet fylkeskommunen for å bruke gullbilletten. Og daglig kommer det nye søknader fra innbyggere som vil fullføre sin videregående opplæring. Det var i desember at fylkeskommunen åpnet for en unik mulighet.

Permitterte og arbeidsledige i alle aldre, som ikke har fullført videregående opplæring, kan søke om å få gjort ferdig fagbrev og vitnemål.

Tilbudet er gratis og kommer som en følge av koronapandemien. La koronaen bli din sjanse til å fullføre en påbegynt, men uferdig langtur.

Løs billett, og ha en fortreffelig reise!

Kommentarer til denne saken