Tall vi kan like å se

Endelig en opptur: Mandag kveld var prisene på drivstoff hyggelig lave. Foto: Pål Nordby

Endelig en opptur: Mandag kveld var prisene på drivstoff hyggelig lave. Foto: Pål Nordby

Nå gjelder det å finne de positive små tingene i hverdagen.

DEL

MeningerDet kan også være en opptur når ting går ned. Mandag kveld kom en slik opptur midt i alle kriser og mørke skyer rundt oss.

Det blir feil å kalle det billig, men å si det var mer hyggelig enn på lenge å fylle bensin, det går fint an.

Ellers er det tall som daglig løper løpsk når det gjelder nye karantener, avlysninger og tilfeller av koronasmitte, tusenvis av fortvilte flyktninger som stanger i stengte gjerder mot en framtid i Europa og generell frykt for at nye avlysninger og mindre aktivitet i alle deler av samfunnet skal føre til full stopp og et ras av konkurser og vanskeligheter for bedrifter og folk.

LES Tusenvis av tonn med betongelementer stables i kvartal 11:– Dette er lego for voksne menn

Derfor var det et lite glimt av optimisme en regnfull mandag kveld at lystavlene fra bensinstasjonene endelig hadde positivt nytt å komme med.

Tidligere har det vært en uskreven sannhet om at bensin- og dieselprisene alltid har falt i takt med at helgen har gått mot slutten, og oftest har det vært aller billigst tidlig mandag morgen og litt formiddag.

Slik er det ikke lenger, det er om å gjøre å følge med når man er ute og kjører, og håpe på at du ikke akkurat har fylt tanken full idet prisen faller noen kjærkomne kroner. Fire-fem kroner forskjell på literen fra billigst til dyrest på tanken utgjør faktisk mange penger for dem som kjører mye.

Så, se etter lyspunktene, eller tavlene i en ellers så ganske dyster hverdag.

LES Empus og Veksthuset: – Er klar for å slå oss sammen nåArtikkeltags