(Gjengangeren)

– Nå har det altså skjedd igjen. Vi ble kontaktet på lørdag. Det var datteren til en eldre dame som ringte oss opp. Hun kunne fortelle at moren hadde blitt kontaktet av en kar, en utlending, som sa han ville komme på besøk. Visstnok med «en gave».

– En gave?

– Ja, det er så frekt! Riktig nok prøver vi å ha gode priser, men vi har ikke råd til å gi bort tepper. Hvis man er usikker på om noen faktisk kommer fra oss, så kan de avsløres på det. Vi gir ikke bort teppene våre gratis.

– Og dette har skjedd før, altså?

– Ja, det er ikke første gang. Det har til og med vært folk i Tønsberg som har opplevd dette. Ved ett tilfelle ringte en dame mens svindleren var på besøk. Jeg ba henne bare om å overlate telefonrøret til fyren, sånn at jeg fikk snakket med ham. Da forsvant han, gitt. Jeg blir rasende av sånt. Særlig fordi det ser ut til at svindlerne tydeligvis oppsøker eldre folk.

– Blir dette anmeldt?

– Dessverre er det sånn at bare de som blir utsatt for slike svindlerforsøk, kan anmelde det. Vi har forsøkt. Men selv om vi ved ett tilfelle både visste hva han het, og hvor han bodde i Oslo, ville ikke politiet ta imot anmeldelse fra oss. Derfor vil jeg på det sterkeste oppfordre folk som opplever sånt om å ringe politiet med det samme.

LES OGSÅ:

Sykkelulykke på Tveiten

Truer med å dele videoer av at du ser porno til venner og familie: – Noe av det simpleste jeg har vært borti (+)