Gå til sidens hovedinnhold

Strømsjokk på regninga

Det er bare å begynne å sette av penger til strømregningene de neste månedene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En ti minutters dusj uten sparehode kostet i følge Enova 12 kroner og 10 øre mandag morgen. Avgifter, moms og nettleie kommer på toppen av kilowattprisen.

Heldigvis har mange både sparedusj, og greier seg godt med halve tiden under dusjen. Men likevel. Dette var bare ett eksempel fra husholdningen. Og det skal bare bli dyrere.

LES Kommunen får ikke kontakt med eieren, og mener banken må rive dette huset – det er banken helt uenig i

Den første kulda på Østlandet vil naturlig nok bli etterfulgt av mer vinter, og med fortsatt lite vann i magasinene vil strømprisen også fortsette å øke i takt med kuldegradene og folks behov for å bruke mer strøm.

Valget mellom å fryse eller bruke mer penger på strøm enn man har råd til, er faktisk et valg mange kommer til å stå i.

Årsrekorden i pris ble nådd mandag med over 2,50 kroner for kilowattimen både i Kristiansand og Oslo mellom klokken åtte og ni på morgenen. Dette var den dyreste timen så langt i år, men verre blir det når snittprisen for døgnet begynner å sette rekorder. Det er da det virkelig blir dyrt på strømregningen.

LES Kirkevergen frykter strøm-sjokk til vinteren

Tirsdag kostet strømmen i Sør-Norge 1,43 kroner per kilowattime. Prisene beregnet fra Nordpool inkluderer ikke nettleie, avgifter og strømselskapenes påslag.

Men vi har nylig fått en ny regjering som har sagt at de skal gjøre noe med avgiftsnivået på strøm for folk flest, eventuelt nettleien.

Vi får se om de klarer å levere på løftene, for nå haster det å gjøre noe, ikke bare prate.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.