De nye anbefalingene fra regjeringen ber oss på nytt om å stramme inn, men hvor motiverte er vi egentlig etter å ha fått smaken på et åpent samfunn etter en rekke nedstengninger og et svært begrenset sosialt liv i lang lang tid?

Ikke så veldig motiverte, er svaret fra mange, og spørsmålet som da melder seg er om anbefalinger er nok. Holder det, og vil vi frivillig følge opp? Og vil flere av de som til nå har motsatt seg vaksinering skifte mening?

LES Forsterker lokale smittevern-råd

Noe måtte uansett gjøres. Røster hevder både at det burde bli strengere, og at noe burde skjedd før, men nå er vi der vi er. Smitten har nærmest eksplodert i flere byer og i mange kommuner, og tirsdag ble det registrert 4.045 nye tilfeller i Norge.

Det høyeste smittetallet for én dag gjennom hele pandemien.

Skrekken har også vært å få omikronvarianten av koronaviruset hit til oss, etter at den hissige typen har herjet i andre land, også de landene nærmest oss.

Derfor ble heller ingen overrasket da de to første tilfellene av omikron ble bekreftet i en av vestlandskommunene onsdag.

LES 63 nye smittetilfeller siden mandag - her er de forsterkede rådene

– Kommuner med økende smitte og økende belastning på helse- og omsorgstjenesten bør i tillegg vurdere behovet for egne og strengere lokale tiltak, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Jarlsberg følger spent utviklingen!