Gå til sidens hovedinnhold

Stå sammen, hold avstand

Årets kamp for rettigheter er ikke avlyst, den blir bare ikke helt som den pleier.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vanligvis vises solidariteten på 1. mai ved å stå og gå tett sammen for felles saker. I år vises solidaritet ved å holde god avstand, minst to meter – og ikke være sammen flere enn fem personer på samme sted.

Slikt blir det ikke mye tog eller feiring av, men ytterligere smittespredning må gå foran alt annet i 2020.

I et av leserbrevene på denne siden oppfordres det til å holde fysisk avstand, men å ha psykisk nærvær, ikke bare på 1. mai, men i en tid vi virkelig trenger det. Arrangørene av 1. mai i Eidsfoss ønsker også å være kreative for at både budskapet på arbeidernes kampdag og frihetsdag skal nå fram, men også for at det psykiske nærværet skal kunne ivaretas.

LES – Vi savner alle folka på bibliotekene våre

Det har blitt tradisjon at musiker Trond Granlund tar med seg sine velbrukte kampsanger til det gamle industritettstedet ved Eikeren. Koronaviruset setter ikke en stopper for det, selv om årets lille konsert i Hallen blir helt uten publikum.

Trond Granlund vil synge og spille fra scenen, og streamingen via visiteidsfoss.no vil forhåpentligvis treffe både de som ellers ville besøkt Eidsfoss på en «normal» 1. mai, men kanskje også andre, som trenger ekstra motivasjon og kampånd i disse litt tunge tider.

Dagen for plakater og slagord er altså ikke avlyst.

Den blir bare helt annerledes enn før. Så møt opp ved pc-en hjemme til 1. mai-markering.

LES Vil, men får det ikke til

Kommentarer til denne saken