Tror det er mulig å tukte Shani Davis

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Mikael Flygind Larsen er ubeskjeden optimist og mener han kan gå like fort som Shani Davis.

DEL

HOLMESTRAND: –Shani Davis fra USA har vært den beste mellomdistanseløperen de fire - fem siste årene. Jeg vet at det er mulig for meg å gå like fort som han. Jeg hadde ikke gått på skøyter hvis jeg ikke hadde trodd det. Det er bare å få det ut, sier Mikael Flygind Larsen.

Han satser nå for fullt mot OL i Vancouver i 2010.

For få dager siden kom han hjem etter ei uke i Berlin hvor han har gått på is.

– Jeg kom hjem på tirsdag, og allerede mandag går turen til Calgary hvor vi skal være i fire uker, sier Mikael.


Ikke fornøyd

Etter en oppsummering av forrige sesong, er han klar i sin bedømmelse av sin egen innsats.

– Jeg er ikke fornøyd med den sesongen. Riktignok gikk jeg noen gode løp, men jeg var altfor ujevn, sier Mikael.

Han mener han er blitt bedre allerede. Etter forrige sesong var det lett trening fram til mai, da startet hardkjøret.

– Jeg har trent mer ennn 30 timer i uka, men jeg liker egentlig ikke å telle timer. Det viktigste er hva du gjør på treninga. Det er kvaliteten som teller, sier Mikael.

– Det var flere ting som gjorde at sesongen ikke ble så bra. Blant annet passet ikke treningsopplegget helt, som ikke var tilpasset hver løper individuelt. Ei gruppe på fem løpere løsrev seg fra forbundets opplegg. Søskenene Haugli, Dag Erik Kleven, Øyvind Andreassen og meg selv. Jeg har stor tro på at dette vil bringe meg et steg videre med tidligere verdensmester i sprint, Frode Rønning, som trener, forteller Mikael.


Mye ugjort

– Hvordan klarer du å motivere deg til stadig satsing?

– Så lenge jeg føler at jeg har noe ugjort og synes det er gøy, satser jeg videre. Jeg er optimist og har fått gjøre det jeg vil. Nå har jeg fått “strammet opp” teknikken, og jeg har trent mye på start, og vil jobbe videre med det framover. Der er det mye å hente for meg.

– Har det noen konsekvenser at du er ute av forbundsgruppa?

– Nei, det er den som går fortest på skøyter som blir tatt ut til representasjon. For meg er det viktig å ta et valg som gir meg muligheter til å prioritere ting som jeg trenger. Vi dannet ei ny treningsgruppe som satser på sprint og mellomdistanser. Der er også Mats Roger Jensen med, så vi er to fra Holmestrand,sier Mikael.


Mye reising

– Det er ikke til å komme fra at løperne så å si bor i en koffert gjennom det meste av sesongen?

– Jeg har hatt cirka 230 reisedøgn i året de to siste årene, og noe av det nye opplegget er at vi reiser mindre. Dessuten er det ikke så enkelt økonomisk, og jeg bruker mye tid på å jobbe for å få sponsorer, sier Mikael.


Testløp

Under oppholdet i Calgary blir det noen testløp, og det trengs noen løp før en stiller opp i et mesterskap. Vi skal gå løp to helger av fire der borte. Helga etter at vi kommer hjem, er det NM i enkeltdistanser i Hamar. Det er samtidig kvalifisering til World-cup, sier Mikael.


Nye mål

– Etter OL vil jeg ta en oppsummering og blinke ut nye mål, avslutter Mikael Flygind Larsen.

Artikkeltags