Holmestrand IFs jenter 16 reiste hjem fra Norway Cup med to seire, en uavgjort og to tap. HIF-jentene har et lag der halvparten kunne spilt i årets småjenteklase. -Vi har en veldig fin gruppe. For å holde jentene samlet har vi valgt å kjøre en stor tropp med spillere fra veldig mange generasjoner. I serien hjemme ligger vi litt under midten på tabellen, men med et lag med flest jenter 14 spillere er vi ikke flaue over det, sier trener Ole Robert Skomsøy.

Ville være lenger

Holmestrand-jentene røk onsdagen, men de ble igjen til fredag. -Vi trenere og de fleste av foreldrene reiste hjem etter at vi var utslått, men jentene ville være noen dager til, sier trener Skomsøy. Jentene ble da på skolen med et par av foreldrene som vakter og reiseledere.

Stor opplevelse

Aurora N. Vangsnes oppsummerer Norway Cup uken som noe av det artigste hun noen gang har vært med på.

– Helt klart. Det har vært en opplevelse på alle måter. Dette var vår første Norway Cup, og vi reiser mer enn gjerne tilbake, sier HIF-jenta.

Hun understreker at laget spilte seg opp utover uken.

– Det sportslige er viktig, men det er så mye mer med Norway Cup. Her hadde vi konserter, tivoli, og mange konkurranser som blant annet triksing, sier Aurora, og presiserer at stemningen på Ekebergsletta er noe helt spesielt.

– I perioder nesten elektrisk, sier hun imponert.

Høydepunktet

Aurora understreker at turneringens høydepunkt for henne likevel var første kamp i sluttspillet.

– Da kjempet vi Giv Akt ned, og vi vant 2–1, mimrer hun.

Aurora takker for en fantastisk support fra sidelinjen.

– Vi har en stor foreldregruppe. Her var det både kubjeller og horn. Vi kan i alle fall ikke klage på heiagjengen. Her var vi bedre enn våre motstandere i alle kamper, sier Aurora.

Godt spill

HIF spilte veldig bra mot sterke Gneist i første kamp. Mot Skudesnes ble det 4–0 tap. I siste kamp i gruppespillet ble det 2–2 mot Lambertseter. I første runde i sluttspillet leverte jentene gjerne sin beste kamp. Det ble 2–1 seier mot Giv Akt etter mål av Siv Johansen og Martine Bekkeseth.

Mot Eide i neste runde var eventyret over. Laget tapte 4–0.

Gode resultater

HIF hadde også med to gutter 12-lag på Norway Cup. I denne klassen er det ikke sluttspill. Det ene laget vant tre kamper, fikk to uavgjort og to tap. Det andre laget vant to, de spilte en uavgjort, mens det ble tre tap.