Holmestrand Maraton rekrutterer daglig nye deltakere. Nå utfordres næringslivet - og tidligere langrenns-ess Bente Skari kommer for å fortelle om Aktiv Mot Kreft i Holmestrand onsdag.

Holmestrand Maraton arrangeres for første gang 15. april i år. Det er et arrangement for absolutt alle, der formålet er å gå, jogge eller løpe syv kilometer og samtidig støtte Aktiv Mot Kreft med en pengesum. Løypa starter og slutter ved Hvitstein stadion.

Håper på lokale bedrifter

1.februar inviteres næringslivet og private til informasjonsmøte om Holmestrand Maraton ved Holmestrand Fjordhotell. Tidligere langrennsstjerne og Aktiv Mot Kreft-ambassadør Bente Skari forteller om viktigheten av fysisk aktivitet. Helle Aanesen, som er initiativtaker til og daglig leder av Aktiv Mot Kreft, kommer også.

–Jeg håper at lokale bedrifter ønsker å ta stafettpinnen, at de selv blir med og får med seg kundene sine, sier primus motor for Holmestrand Maraton, Tomas Pinås.

Aktiv Mot Kreft er en stiftelse som ble etablert av avdøde Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Stiftelsen arbeider for å motivere flest mulig til å være fysisk aktive og for å støtte konkrete formål for å gi kreftsyke en bedre hverdag.

Gi kreftsyke en bedre hverdag

Tomas Pinås, brenner for at folk skal være oftere i bevegelse. Selv mistet han faren sin til kreften.

–Det er hevet over enhver tvil at mosjon er sunt. Jeg håper inderlig at Holmestrand Maraton kan bidra til å gjøre folk mer aktive og samtidig gi dem en opplevelse, sier Pinås.

Masse henvendelser

Initiativtaker Pinås er selv maratonløper. Han opplyser at han har fått en rekke henvendelser fra kommuneansatte og lokalt næringsliv i Holmestrand som allerede har tatt utfordringen. Flere av disse møter opp på Fjordhotellet onsdag.

–Deltakerne kan gå, jogge eller løpe. Det avgjør de selv. Jeg vet hvor god innvirkning det har på dagsformen å bevege seg, og dessuten er målet med maratonløpet at det skal være både sosialt og morsomt, sier Pinås.

Flust av ordførere

Pinås har også utfordret samtlige Vestfold-ordførere i tillegg til blant annet fylkesordfører Per-Eivind Johansen og Fylkesmannen i Vestfold, Erling Lae.

De aller fleste ordførerne har gitt ham tommelen opp.