Gå til sidens hovedinnhold

NM-vinner i cheerleading

Artikkelen er over 12 år gammel

Holmestrand kan feire en fersk norgesmester - i cheerleading. Silje Maria Kalager (20) har med NM-gullet også sikret seg deltakelse i EM i Sverige og VM i Tyskland senere i år.

Holmestrand: - Helt supert, stråler hun. Turn og akrobatikk har hun drevet med siden hun lærte å gå, men cheerleading kom Silje Maria først i kontakt med i høst da hun flyttet til Oslo for å studere.

- Jeg fikk lyst til å prøve. Cheerleading er show og moro, men også tøft og krevende fysisk og teknisk. Dessuten ligner veldig mye av det vi gjør på turnsporten, forklarer hun. Silje Maria meldte seg på en audition, og juryen ble så overbevist at hun ikke bare kom med på laget, men også elitelaget.

- Jeg kom med rett før Viqueens skulle på treningsleir i Atlanta i USA. Et ti-dagers opphold for 30 utøvere som lærte meg mye om grunnteknikkene, forteller Silje Maria.


Trent mye mot NM

Vanligvis trener laget en hverdag pluss i helgene, og mye av treningen har vært konsentrert rundt forrige helgs NM i Skedsmohallen ved Lillestrøm.

- Det er fantastisk moro at vi klarte å gå til topps. Jeg deltok i finalen i kategorien som kalles Cheer Mixed - det vil si gutter og jenter sammen, sier hun.


Til USA igjen

Ekstra morsomt er det at laget i kraft av NM-seieren er tatt ut til å representere Norge i EM i Nykjøping i juni og VM i Bremen i november.

- Aller først skal vi til USA igjen til konkurranser i World cup. Vi reiser allerede over om tre uker, stråler en nybakt NM-vinner.