- Utrolig moro. Dette er det største jeg har vært med på som håndballspiller. Det var stort å vinne junior NM, men triumfen mot Elverum setter jeg adskillig høyere, sier Fillip.

Fillip gikk til Falk fra moderklubben som 18 åring. Han spilte også godt over 30 aldersbestemte landskamper før han ble senior.

- Jeg vil likevel si at helgens seier er mitt største øyeblikk som idrettsutøver. Dette var utrolig stort. Elverum var kanskje knepen favoritt, derfor smakte seieren dobbelt gledelig, sier Fillip som understreker at det alltid er noe spesielt med cupfinaler.

- Mye folk, stor stemning, TV dekning og en veldig fin atmosfære i Spectrum. Dette var uten tvil en dag jeg seint vil glemme, understreker Fillip.

Trives

Fillip understreker at han trives veldig bra i Bergen. Dette er hans andre sesong i Fyllingen.

- Kontrakten går ut ved sesongslutt. Ingen ting er avklart, men jeg utelukker ikke at det blir en ny sesong, sier Holmestrand-gutten. Fillip spiller for det meste midtback. Til vanlig deler han spilletiden med Tønsberg-gutten Trym Belov Olsen.

- Trym fikk mest spilletid i dag, men det var vel fortjent, sier Fillip som så sin kollega banke inn åtte mål i finalen. De to delte spilletiden broderlig før pause, mens Tønsberg-gutten spilte mest etter sidebytte.

- Så lenge vi vinner spiller det liten rolle hvem som setter ballen i mål, presiserer Fillip som understreker at det var forsvar og keeperspillet som sikret laget seieren.

Jevn serie

Fyllingen ligger på femteplass i serien med 16 poeng. Laget slo Bodø på fredag.

Før det hadde laget tre strake tap.

-Serien i år er rekordjevn. Mange holder Elverum som favoritter. Vi slo dem på hjemmebane, og vi gjentok bedriften nå, sier Fillip. Runar og Elverum topper med 18 poeng, men bare fire poeng skiller hele åtte klubber. Elverum har også en kamp mer enn de øvrige.

-Her er alle muligheter åpne. I fjor ble vi nummer fire med nesten nytt lag. Da hadde vi ni nye spillere i klubben. Nå begynner laget å sette seg, avslutter Fillip.