Holmestrand: – Folk har en tendens til å tenke at smøring av ski er mye vanskeligere enn det trenger å være. Det er så lite som skal til før skituren blir en bedre opplevelse, sier Rune Bergquist, daglig leder på G-sport i Holmestrand, som er arrangør av kurset torsdag kveld.

– Glem pulver

Skal vi tro Bergquist, så er det slettes ikke så mye man trenger å kjøpe inn heller for å få gode ski. Såframt du ikke driver med racing eller går aktivt, så er det tilstrekkelig med en basispakke. Glem fancy pulver.

– Man klarer seg med mye mindre enn man tror. Du trenger noe for å smøre, for å få glid og for å rense skiene. Da er du langt på vei, sier Rune Bergquist.

Far smører..?

Kurset egner seg ikke for dem som allerede kan masse om smøring. Men resten vil ha mye å hente, ifølge arrangøren. Denne gangen er det allerede en del damer som har meldt sin interesse. Det er ikke så vanlig.

– Det vil si, det alltid er flest menn som melder seg på de videregående kursene. Kanskje det er mange menn som ikke tør å innrømme at de trenger et grunnleggende kurs, spekulerer Bergquist. Hansken er herved kastet.